Στα μαύρα έχει ντυθεί όλη η Κέρκυρα μετά το χαμό του 11χρονου Χάρη, ο οποίος «έφυγε» το μεσημέρι του Σαββάτου από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο.

Όπως αναφέρει το Corfu Press, ο Χάρης έπασχε από μια πολύ σπάνια και εξαιρετική μορφή καρκίνου που λέγεται κυψελιδικό ραβδομυοσάρκωμα.

Οι γονείς του μάλιστα είχαν δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του προκειμένου να μεταφερθεί στο Λονδίνο για τη θεραπεία του.

Τότε η κοινωνία της Κέρκυρας, αλλά και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν και κατάφεραν να στήσουν μια γέφυρα ζωής από την Κέρκυρα στο Λονδίνο, ώστε να αντιμετωπιστεί η περίπτωση του Χάρη.

xarhs2_600_355.jpg

Την περασμένη άνοιξη το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «The Harley Street Clinic» για να υποβληθεί σε μια νέα θεραπεία, αφού μέχρι τώρα οι προσπάθειες των γιατρών δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

Τελικά ο Χάρης δεν άντεξε. Η μάχη ήταν σκληρή και άνιση με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή το Σάββατο.

Συγκινητικό είναι το μήνυμα του συλλόγου «Φάρος Ζωής» που πάλεψε για τον μικρό Χάρη και στηρίζει όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

«Καλό ταξίδι Χάρη, ξεκουράστηκες μικρέ μου, άδικη η μάχη που σου έτυχε να δώσεις σε τόσο τρυφερή ηλικία. Τέτοιες στιγμές τα λόγια είναι περιττά και δεν προσφέρουν δυστυχώς τίποτα», αναφέρει.

Συγκλονισμένοι και οι φίλοι του πρόσκοποι. Εκ μέρους τους ο ο Σπύρος Κουτάγιας, τον αποχαιρέτισε με τα εξής τρυφερά λόγια:

«Σας γράφω μέσα από μεγάλη θλίψη και απογοήτευση...

xarhs.jpg

Από σήμερα το μεσημέρι ο μικρός Χάρης δεν είναι πια ένα επίγειο Λυκόπουλο...

Μαθαίνω, όμως, ότι γράφτηκε σε μια “Αγέλη” Αγγέλων για να συνεχίσει το προσκοπικό του παιχνίδι πιο ξεκούραστος και πιο χαμογελαστός...

Σχεδόν κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, όπως και χτες το βράδυ, η μάνα του, η Γεωργία, συντηρούσε ακέραιες τις ελπίδες της και πίστευε ότι ο Χάρης θα γυρνούσε νικητής.

Στα πλαίσια μιας μεγάλης προσπάθειας που είχε πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες από ιατρικής και γραφειοκρατικής πλευράς έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την περίπτωσή του. Μέχρι και μια πρωτοποριακή θεραπευτική προσέγγιση που θεωρείται ότι θα επιφέρει τομή στην αντιμετώπιση του καρκίνου ξεκίνησε μόλις προχθές αλλά δεν υπήρξαν ποτέ τα χρονικά περιθώρια για την πλήρη εφαρμογή της.

Ο Χάρης έδωσε ένα υπέρ πάντων αγώνα για τη ζωή του και σε όλους μια σπάνια ευκαιρία να συμπαρασταθούμε, να έλθουμε κοντύτερα ο ένας στον άλλον, να γίνουμε πιο δυνατοί...

Εκ μέρους όλων των Προσκόπων της Κέρκυρας θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρεθήκατε δίπλα σε αυτό το παιδί, ένα παιδί από τα σπλάχνα μας, το δικό μας παιδί...

Είναι το ίδιο ευχαριστώ που είχε το κουράγιο να μου πει η μάνα του μια ώρα αφού έχασε το παιδί της. Αυτό το ευχαριστώ είναι για όλους εσάς...

Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για καθένα που είναι ή αισθάνεται πρόσκοπος...».

Διαβάστε επίσης:

Μόνο στο star.gr:Μαμά πότε θα φύγουμε;Ραγίζει καρδιές η μάνα του 11χρονου με τον σπάνιο καρκίνο