​Τέλος δεν έχει το κλίμα ξενοφοβίας, το οποίο έχει αρχίσει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Μετά το Ωραιόκαστρο, γονείς στη Λέσβο δεν θέλουν παιδιά προσφύγων να πάνε την Δευτέρα στα σχολεία του νησιού.

Όπως μεταδίδει το lesvosnews, οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης -8ο, 9ο, 11ο και 15ο-, πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους, ότι από τη Δευτέρα θα πηγαίνουν μαζί τους στο σχολείο και 15 παιδιά προσφύγων.

Αποκορύφωμα; Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, γονείς έκλεισαν με λουκέτο την πόρτα και κάθισαν προστά στην είσοδο του σχολείου, ξεκαθαρίζοντας ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί αμέσως λύση στο πρόβλημα από την Πολιτεία.

Μάλιστα δηλώνουν ότι «δεν μας ενημέρωσε κανείς όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν», και πως το έμαθαν μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και 5 προσφυγόπουλα.

Ακόμα ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα Ελληνικά Σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά, τονίζοντας ότι θέλουν να διαφυλάξουν τα δικά τους, ενώ έκαναν λόγο και για τις συνθήκες υγιεινής για 142 παιδιά.

Να σημει��σουμε, ότι από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα. 5 θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 5 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.