​Πολλά παράδοξα έχουμε δει να συμβαίνουν στον χώρο της Υγείας. Αυτό όμως που συμβαίνει στην Οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Αγία Όλγα είναι πρωτοφανές! Eνώ τα χειρουργεία βρίσκονται στη Νέα Ιωνία, τα εξωτερικά Ιατρεία είν��ι στα Πατήσια σε ένα κτίριο "φάντασμα", όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του Star!

Πώς γίνεται αυτό; Την απάντηση δίνει η Διευθύντρια της Κλινικής, Χ.Τερζίδου. «Δεν είχαν χώρους και ποτέ δεν σκέφτηκαν σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσουμε. Παρά το γεγονός ότι στείλαμε έγγραφα σε όλους τους θεσμικά υπεύθυνους, οι προσπάθειες ήταν... άκαρπες», είπε η κα Τερζίδου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Τον Αύγουστο του 2013 το νοσοκομείο Πατησίων έκλεισε, καθώς συγχωνεύτηκε με το "Αγία Όλγα". Όμως σύμφωνα με τους γιατρούς της Οφθαλμολογικής, δεν υπήρχαν οι δομές για να στεγαστεί. Έτσι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αναγκάστηκαν να παραμείνουν σε ένα εγκαταλειμμένο επί της ουσίας νοσοκομείο.

Ένα ακόμη παράδοξο της υπόθεσης είναι πως η κλινική στην Πατησίων είναι άρτια εξοπλισμένη με μηχανήματα νέας τεχνολογίας, τα οποία δεν χωράνε να μεταφερθούν στη Νέα κλινική "Αγία Όλγα".

Αν και το... ΕΣΥ έχει πέσει αρκετά χαμηλά, οι γιατροί στην οφθαλμολογική κλινική κάνουν θαύματα, καθώς εργάζονται κάτω από δύσκολες κτιριακές συνθήκες, εξετάζοντας 11.000 ασθενείς το χρόνο! Και το σημαντικότερο; Είναι το δεύτερο εξειδικευμένο νοσοκομείο για γλαύκωμα με ασθενείς που φτάνουν από όλη την Ελλάδα.

BINTEO STAR