​Στη φυλακή στέλνει το κράτος ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Η δίνη στην οποία έχει περιέλθει η προσωπική τους ζωή στα γεράματα είναι άνευ προηγουμένου.

Δέκα μέρες πριν το ποινικό δικαστήριο ο άτυχος συνταξιούχος και η σύζυγός του μίλησαν στο Star και την Μαρία Παππά ζητώντας να τους δοθεί η δυνατότητα να επανενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

«Όταν έλαβα το κλητήριο θέσπισμα, ��ισθάνθηκα σαν εγκληματίας. Να με πάνε μέσα φυλακή στα 81 μου χρόνια; Πραγματικά, δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια, απλώς χανόταν ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου», είπε η ηλικιωμένη, με τον σύζυγο της να τονίζει πως «η επιθυμία μας είναι ...να επανενταχθούμε σε αυτό το πρόγραμμα των 100 δόσεων το οποίο υποσχόμαστε να το τηρήσουμε απαρεγκλίτως».

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

Το ζευγάρι κληρονόμησε ένα άνετο ακίνητο που χτίστηκε το 1947 στο Ψυχικό. Το χρέος για τον ΕΝΦΙΑ αυτού του σπιτιού εκτινάχθηκε μέσα σε έξι χρόνια στις 168.000 ευρώ. Τώρα το ηλικιωμένο ζευγάρι προσπαθεί να εκποιήσει ότι μπορεί για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Το εισόδημα του ζευγαριού είναι 1800 ευρώ. Αρκετά για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων θα έλεγε κανείς. Όμως με τα χρήματα αυτά προσπαθούν να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα στην κόρη τους, που είναι ανάπηρη και η νοσηλεία της το περασμένο καλοκαίρι ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν την δόση του ΕΝΦΙΑ.

Χαμός στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Ενδεικτική της τροπής που έχει πάρει η υπερφορολόγηση είναι οι αγγελίες των πλειστηριασμών στην σελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Μεταξύ άλλων, βγαίνουν στο σφυρί ένα διαμέρισμα 61 τετραγωνικών στη Θεσσαλονίκη, ένα κατάστημα 65 τετραγωνικών στη Σαντορίνη και 56 ελαιόδεντρα στη Μυτιλήνη.

Εκτός βέβαια από το δημόσιο σε μαζικούς πλειστηριασμούς προχ��ρούν και οι τράπεζες!

Με άτυπη ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι η κυβέρνηση:
- προστατεύει την πρώτη κατοικία
-δυο στους τρεις δανειολήπτες προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη.
-οι τράπεζες έχουν εντάξει σε προγράμματα πλειστηριασμών μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας.
-και σε περίπτωση που οι δανειολήπτες είναι συνεργάσιμοι με τις τράπεζες, οι τελευταίες δεν ξεκινούν δικαστικές διαδικασίες.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star