​Δυσαρέσκεια που ξεχειλίζει εκφράζουν μέσω διαρροών οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δικαστών, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, στην οποία διαφάνηκε μια μεταστροφή της κυβέρνησης όσον αφορά στο ειδικό μισθολόγιο και τις επικείμενες μειώσεις (και) στους δικαστές.

Χαρακτηριστικό είναι δε πως αποτελεί επίσης πρωτοτυπία αξιοσημείωτη να ενημερώνονται από τον πρωθυπουργό οι επικεφαλής των δικαστηρίων και όχι οι εκλεγμένοι επικεφαλής των δικαστικών Ενώσεων, που έχουν και την υποχρέωση να ασχολούνται και να ενημερώνουν το δικαστικό σώμα για τα μισθολογικά τους.

Επίσης παρά το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό από τον περασμένο Μάιο, δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση, ενώ όλες και πάλι οι δικαστικές Ενώσεις επανέλαβαν το αίτημά τους την περασμένη εβδομάδα.

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ

Σκωπτικά αναφέρουν οι δικαστικές ενώσεις , τι άλλαξε από την 13η του Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα και ο πρωθυπουργός μίλησε για «αν��γκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

Κι αυτό γιατί στις 13 Σεπτεμβρίου όταν συναντήθηκαν για τα μισθολογικά τους με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη εκείνος έκανε λόγο για «αποσυμπίεση» της οικονομικής κατάστασης και για μισθολόγιο δύο ταχυτήτων (οι νέοι δικαστές θα λαμβάνουν μικρότερες αποδοχές και οι αρχαιότεροι επιμίσθιο όταν έχουν θέση ευθύνης), κ.λπ.

Να διευκρινιστεί δε – σε σχέση με τις αυξήσεις-ότι εφόσον γίνονται αυξήσεις στην πυραμίδα της Δικαιοσύνης, ανάλογες αυξήσεις γίνονται και στις χαμηλότερες βαθμίδες των δικαστών.