​Καταγγελία για πυροβολισμούς στην πλατεία Εξαρχείων από διακινητή ναρκωτικών δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται, έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση έδιωξε από την πλατεία Εξαρχείων έμπορο ναρκωτικών.

«Μετά το τέλος της αφισοκόλλησης ο έμπορος επέστρεψε μαζί με άτομο που διακινεί ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος και πυροβόλησε στον αέρα φωνάζοντας «που είναι ρε αυτοί που σε διώξανε;» Το παραπάνω γεγονός εξα��ριβώθηκε μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν σύντροφοι στην πλατεία.

Είναι σαφές ότι ο πυροβολισμός αποτέλεσε μια ξεκάθαρη κίνηση προειδοποίησης της μαφίας απέναντι σε όσους αγωνίζονται για την επανοικειοποίηση της περιοχής. Ήταν μια προειδοποιητική βολή για την μονιμοποίηση του εμπορίου ναρκωτικών στην πλατεία και την τοποθέτηση καινούργιων προσώπων στην πιο κερδοφόρα πιάτσα της Αθήνας», αναφέρει το κείμενο που υπογράφεται από τη «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων».

Να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο περιστατικό.