​Από την Δευτέρα όσα προσφυγόπουλα είναι έως 5 ετών θα παρακολουθούν μαθήματα σε νηπιαγωγεία που θα δημιουργηθούν εντός των δομών φιλοξενίας. Ενώ όσα είναι άνω των 6 ετών θα μεταφέρονται με πούλμαν σε κοντινά δημόσια σχολεία, όπου θα παρακολουθούν απογευματινά μαθήματα 2 με 6 το απόγευμα.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, όπως είπε ο Νίκος Φίλης είναι «μετά από μερικούς μήνες όταν τα παιδιά θα μπορούν να ενταχθούν με τρόπο λειτουργικό στο πλαίσιο της σχολικής τάξης να πάνε εκεί μαζί με τα ελληνάκια». Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε μάλιστα ότι γίνονται εμβολιασμοί και δεν υπάρχει κανένα θέμα που να αφορά στη δημόσια υγεία.

Το 40% των προσφύγων που ζουν σε κέντρα φιλοξενίας είναι παιδιά, τα οποία έχουν χάσει την επαφή τους με το σχολείο για μήνες ή ακόμη και χρόνια.

Για τις ανάγκες των μαθημάτων θα προκηρυχθούν 800 θέσεις εκπαιδευτικών, ενώ γράφτηκαν και 10 νέα βιβλία, από τα οποία θα τυπωθούν αρχικά 25.000 αντίτυπα.

Την ίδια ώρα, οι ροές των προσφύγων συνεχίζονται. 90 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα Τετάρτη σε Χίο και Κω. Τα 90 αυτά άτομα κατά τον Ζαν κλοντ Γιουνκέρ αποδεικνύουν πως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας «λειτουργεί» ��αι πως οι ροές στα νησιά μειώθηκαν. Παρέλειψε όμως να αναφέρει ο Πρόεδρος της Κομισιόν πως τα τελευταία 24ωρα, εκατοντάδες άνθρωποι μπαίνουν στην Ελλάδα από καινούρια δίοδο και συγκεκριμένα από τον Έβρο. Χθες Τρίτη πέρασαν από τα σύνορα στη χώρα 214 μετανάστες.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Η εγκύκλιος που εξόργισε τους εκπαιδευτικούς

ΞΕΧΑΣΤΕ όσα ξέρατε! Αλλάζουν ΟΛΑ στο Λύκειο – Πώς θα γίνεται η είσοδος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ