Οι εξετάσεις της Α' λυκείου θα γίνονται και με θέματα που θα επιλέγονται από την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία επανέρχεται παρότι είχε καταργηθεί μόλις πριν ενάμιση χρόνο.

Η πρόταση, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή, περιλαμβάνει τετραετή φοίτηση στο γυμνάσιο και διετή στο λύκειο. Οι τίτλοι των λυκείων, Γενικού και Επαγγελματικού, θα είναι το Εθνικό Απολυτήριο και το Πιστοποιητικό Σπουδών αντίστοιχα. Τα τριτοβάθμια ιδρύματα θα προκηρύσσουν θέσεις για τους πρωτοετείς. Για την επιλογή φοιτητών κατά 80% η μοριοδότηση των υποψηφίων θα στηρίζεται στην πρόοδο που σημείωσαν για την απόκτηση του Εθνικού Απολυτηρίου και το 20% σε προσόντα, τα οποία θα καθορίζονται ανά τμήμα.

Στο μεταξύ, την οργή των φιλολό��ων προκάλεσε η εγκύκλιος που εστάλη στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την οποία ζητείται να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α' λυκείου συγκεκριμένα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας.Οι φιλόλογοι κάλεσαν τον κ.Φίλη να αναθεωρήσει αυτές τις καταστρεπτικές αποφάσεις του.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Δείτε επίσης:

ΞΕΧΑΣΤΕ όσα ξέρατε! Αλλάζουν ΟΛΑ στο Λύκειο – Πώς θα γίνεται η είσοδος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ