​Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις στου κόλπους της Εκκλησίας για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο μάθημα των θρησκευτικών. Έτσι μετά τα όσα αιχμηρά είπε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην πρώτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χ. Κονιδάρης επέκρινε εκείνους που όπως είπε έχουν συγκεκριμένη ατζέντα και θέλουν να αλλοιώσουν τη θρησκευτική πίστη, μετατρέποντας τα θρησκευτικά σε ένα «διαθρησκευτικό αχταρμά».

«Ο λόγος του Αρχιεπισκόπου είναι λόγος που ενώνει και δεν χωρίζει. Η Εκκλησία υπάρχει για όλο τον λαό, τους αγκαλιάζει όλους», είπε ο κ. Κονιδάρης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι ο Μακαριώτατος δε συζητά με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των θρησκευτικών, αλλά μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ορισμένοι «αγνοώντας δόλια την προσφορά της Εκκλησίας στο έθνος και παρερμηνεύοντας τη σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας, κάνουν λόγο για τον περιβόητο χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους».

«Κάποιοι με συγκεκριμένη ατζέντα θέλουν να αλλοιώσουν την θρησκευτική πίστη, θέλουν να μετατρέψουν τα θρησκευτικά σε ένα διαθρησκευτικό αχταρμά», τόνισε ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής και πρόσθεσε ότι κάποιοι αντικληρικαλιστές μεταφέρουν στην Ελλάδα «παθηκιστικά μοντέλα που επικρατούν σε άλλες χώρες».

Ερωτηθείς αν ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε θέμα δημοψηφίσματος για τον χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, ο κ. Κονιδάρης διευκρίνισε ότι ποτέ ο κ. Ιερώνυμος δεν χρησιμοποίησε τη λέξη δημοψήφισμα, σημειώνοντας πως η Εκκλησία δεν έχει λόγο για το αν η Πολιτεία προχωρήσει σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους.

«Η Εκκλησία ποτέ δεν έχωσε τη μύτη της στα θέματα της Πολιτείας και αυτό που ζητά από την πολιτεία είναι ο σεβασμός του Συντάγματος», είπε.