​Ο Χάρης είναι 19 ετών. Κανονικά θα έπρεπε όπως άλλα παιδιά στην ηλικία του να φοιτεί σε κάποια σχολή, να διασκεδάζει με τους φίλους του, να κάνει σχέδια για το μέλλον… Όμως η ζωή τ��υ επιφύλασσε μια πολύ άσχημη «έκπληξη».

Ήταν μόλις 16 ετών όταν το χαμόγελο των γονιών του και της κατά 3 χρόνια μικρότερης αδερφής του «πάγωσε», αφού διαγνώστηκε με μία πολύ σπάνια μορφή καρκίνου, η οποία ονομάζεται οστεοσάρκωμα κρανίου.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο star.gr η μητέρα το�� Χάρη Xαραλαμπόπουλου, Αγγελική Αγγελή, μόλις 7 άτομα στον κόσμο έχουν νοσήσει από την εν λόγω πάθηση ογκολογικά ενώ στην Ελλάδα ο 19χρονος είναι η μοναδική περίπτωση.

Η κυρία Αγγελή με καταγωγή από το Αγρίνιο, εξιστορεί με δυσκολία τα όσα έχει περάσει η ίδια και η οικογένεια της στο πλευρό του Χάρη εδώ και 3 χρόνια. Ο Γολγοθάς που ανεβαίνει είναι μεγάλος και για αυτό ζητά την βοήθεια όλων μας.

μα.jpg
Ο Χάρης στο νοσοκομείο δεν χάνει την αισιοδοξία του


Όταν ο Χάρης ψηλάφισε κάτι σαν μπιζέλι στο κεφάλι του

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2013 όταν ο Χάρης ψηλάφισε το δεξί μέρος του κεφαλιού του και έπιασε κάτι στο μέγεθος μπιζελιού. «Μου είπε μαμά, κάτι έχω εδώ», λέει μητέρα του, προσθέτοντας ότι σε καμία περίπτωση το μυαλό της δεν πήγε στον κακό, αφού ήταν πολύ μικρός.

«Νόμισα πως θα είχε χτυπήσει κάπου», σημειώνει στο star.gr.

«Πήγαμε σε έναν γιατρό και μας είπε πως μάλλον είναι λίπωμα αλλά επειδή είναι παιδί, μας προέτρεψε να κάνουμε και μια μαγνητική. Την κάναμε και μας είπαν πως είναι αιμαγγείωμα. Στη συνέχεια όμως διαπίστωσαν οι γιατροί πως ο Χάρης μου δεν είχε ακουστικότητα. Πήγαμε σε νευροχειρουργό και μας είπε να κάνουμε αξονική που έδειξε πως είναι αιμαγγείωμα. 28 Μαΐου του 2013 αναλαμβάνει ένας πλαστικός χειρουργός να χειρουργήσει το παιδί. Δύο ώρες αφότου είχε ξεκινήσει η επέμβαση, μας είπαν πως είναι καρκίνος. Μάλιστα είχε μεγαλώσει τόσο πολύ που από το μέγεθος μπιζελιού είχε αποκτήσει το μέγεθος ενός πορτοκαλιού. Μας είπαν πως το παιδί πρέπει να φύγει για το εξωτερικό», πρόσθεσε.

Έτσι ο 19χρονος Χάρης πήγε στο Λονδίνο και καθώς πλέον- μετά από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες- οι γιατροί κατέληξαν πως δεν μπορούν να επέμβουν άλλο χειρουργικά, ο Χάρης επέστρεψε στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως ο νεαρός μέχρι σήμερα έχει κάνει συνολικά 9 χειρουργεία ενώ του έχουν αφαιρεθεί τα 2/3 του κρανίου του και της μήνιγγας (μεμβρανώδες περίβλημα του εγκεφάλου).

Όπως διηγείται η μητέρα του 19χρονου, ο νευροχειρουργός Βασίλειος Ζούντσας δέχθηκε να χειρουργήσει το παιδί χωρίς ρίσκο στην ιδιωτική κλινική Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη. Τον περασμένο Μάρτιο έγινε το χειρουργείο με επιτυχία ωστόσο δυστυχώς τον Μάιο διαγνώστηκε υποτροπή και ο Χάρης χειρουργήθηκε ξανά.

Τον Ιούλιο επειδή απειλούνταν η ζωή του παιδιού από τη γρήγορη εξέλιξη της νόσου ο γιατρός πήρε τη γενναία απόφαση σε συνεργασία με τον Χάρη να τον ξαναβάλει χειρουργείο για να αφαιρέσει ότι μπορο��σε για να μπορεί το παιδί να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όπως υπογραμμίζει η κυρία Αγγελή στο star.gr, για τα δυο τελευταία χειρουργεία υπάρχει υπόλοιπο χρέος και στην κλινική και στο γιατρό 7000€ . Συστήθηκε εξάλλου να κάνει πλέον το παιδί cyber knife ( χειρουργείο με ακτίνες χ) γιατί δεν θα μπορούσε και δεν θα άντεχε ο Χάρης τέταρτο χειρουργείο αλλά και ιατρικά δεν θα ήταν πλέον εφικτό στη θέση που είναι ο όγκος . Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 2.500€ συν την αμοιβή των γιατρών.

Παράλληλα ο ογκολόγος συνέστησε να γίνει θεραπεία τρίμηνη με φάρμακο που θα παραληφθεί από Ισπανία με κόστος 1500€ το μήνα. Και με ένα ακόμη που θα πρέπει να το κάνει κάθε μήνα για 6 μήνες δυστυχώς σε ιδιωτική κλινική με κόστος 150€ συν τα έξοδα γιατρού και κλινικής. Επίσης θα πρέπει να λαμβάνεται φάρμακο από Αμερική για 6 μήνες με κόστος 160€ το μήνα συν τα έξοδα κλινικής και γιατρού.

Έκκληση για βοήθεια κάνει η μάνα του 19χρονου

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε ,το κόστος φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη.
Για το λόγο αυτό η μητέρα του, κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί και θέλει να βοηθήσει στον αγώνα της για την ίαση του Χάρη.

«Κάνω έκκληση για βοήθεια. Όποιος διαβάζει αυτό το κείμενο, είτε είναι γονιός είτε όχι, ας μπει για μια στιγμή στη θέση τη δική μου, του συζύγου μου και της 16χρονης κόρης μου. Μόνο αυτό. Μαζί είμαστε δυνατοί και μπορούμε να σώσουμε ένα παιδί που θέλει και δίνει τον αγώνα του για ζωή», λέει.

Η αδερφή του τον βλέπει να «λιώνει»

Όσο για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού; «Ο Χάρης μου είναι άθλια ψυχολογικά. Αυτό που μας λέει κάθε μέρα είναι “Δεν αντέχω άλλο. Πονάω πάρα πολύ. Μαμά κάνε κάτι να σταματήσει όλο αυτό. Γιατί σε μένα;”», σημειώνει η κυρία Αγγελή.

Όλοι μαζί προσπαθούν να κάνουν τον Χάρη να χαμογελά όμως είναι και στιγμές που «σπάνε». «Η 16χρονη κόρη μου όσο τρέχαμε στην Αγγλία μεγάλωνε με τη γιαγιά της. Τώρα που βιώνει όλο αυτό με τον αδερφό της, είναι στη Β’ Λυκείου. Συχνά έχει ξεσπάσματα και μου λέει “Μαμά πώς να σκεφτώ θετικά; Βλέπω τον αδερφό μου κάθε μέρα να λιώνει!” Εγώ της λέω πως θα πάνε όλα καλά», σημειώνει.

Για οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί κανείς να απευθύνεται στο τηλέφ��νο 6984293110 (Αγγελική Αγγελή) ή να χρησιμοποιεί τον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα Αγγελή Αγγελική – Χαραλαμπόπουλος Χαράλαμπος :
Τράπεζα Πειραιώς.
5075-059335-233
IBAN GR3801720750005075059335233.
BIC PIRBGRAA

*Ακούστε στο βίντεο ένα απόσπασμα όσων λέει αποκλειστικά στο star.gr η μάνα του Χάρη.

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

email: mkipreou@star.gr