​Τρείς μαθητές στο νησί Τρίκερι Μαγνησίας κινδυνεύουν να σταματήσουν το σχολείο.Ο λόγος είναι απίστευτος, καθώς δεν υ��άρχει θαλάσσιο ταξί να τους μεταφέρει.

Τι συνέβη; Για κακή τους τύχη, τέσσερα υπουργεία βασισμένα στην χιλιομετρική απόσταση που είναι 1.1 μίλι και σε έναν μαθηματικό τύπο, μείωσαν το κονδύλι για το θαλάσσιο ταξί που τους μετέφερε, από 35 ευρώ που ήταν πέρυσι σε 18.2 ευρώ καθώς η απόσταση είναι μόλις 1.1 μίλι. Ο ιδιοκτήτης ταξί το βρήκε ασύμφορο ,δεν κατέβηκε στο διαγωνισμό και προς το παρόν οι μαθητές μέχρι να σταματήσουν τα δρομολόγια πληρώνουν και από την τσέπη τους για να μπορέσουν να κάνουν το αυτονόητο, να πάνε δηλαδή σχολείο.

«Εγώ ξέρω ότι έχει βγει κονδύλι 9.200.000 ευρώ για προσφυγόπουλα, και δεν υπάρχει μια μέριμνα και για τα δικά μας παιδιά που πληρώνουμε φόρους!20 ευρώ την ημέρα, δίνω εγώ» δήλωσε στο Star ο Γιάννης Γερογιάννης, πατέρας ενός εκ των μαθητών.

Και ο Όλγε Δεμολάρι όμως που δουλεύει περιστασιακά σαν αγρότης στο Τρίκερι, βγάζει από την τσέπη του, 35 ευρώ την ημέρα. Τα παιδιά του πηγαίνουν τρίτη και έκτη δημοτικού αντίστοιχα.

«Αυτά που παίρνω τα δίνω, επειδή θέλω τα παιδιά να πάνε σχολείο» δήλωσε στο Star.

Ο ιδιοκτήτης του θαλάσσιου ταξί που δεν κατέβηκε στο διαγωνισμό εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση:

«Για να κάνω μια μεταφορά, το ΝΑΤ θέλει 22,50 ευρώ την ημέρα».

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας έστειλε επιστολή στα τέσσερα υπουργεία ζητώντας να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα. Προς το παρόν έχει ενημερώσει τους γονείς ότι έχουν δυο επιλογές.Είτε να πάρουν ένα ετήσιο επίδομα 1500 ευρώ είτε να μετακομίσουν .Μόνο που στην περίπτωση των χρήματων δεν φθάνουν σε καμία περίπτωση για να μισθώσουν το θαλάσσιο ταξί για όλο το χρόνο:

«Αυτό που ζήτησα ήταν να δουν τις θαλάσσιες μεταφορές ως ιδιαίτερες και ιδιάζουσες.Είμαι αγανακτισμένη!» δήλωσε στο Star η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας-Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Αν τα αρμόδια υπουργεία δεν δώσουν μια λύση σύντομα οι τρεις μαθητές κινδυνεύουν να στερηθούν το σχολείο τους και να διαγράψουν τα όνειρα τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.