​Τριτοκοσμικές καταστάσεις βιώνουν σε πολλές περιοχές της επαρχίας , συμπολίτες μας που χρειάζεται να μεταφερθούν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Οι ελλείψεις είναι τόσο σοβαρές ώστε κινητοποιούνται μπουλντόζες και μουλάρια για τη διακομιδή τους.

Oi φωτογραφίες που θα δείτε στο video από τα κινητοποιημένα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Πάτρα, έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ των ελλείψεων του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα. Ελλείψεις που οδηγούν σε απόγνωση τους πολίτες ειδικά της περιφέρειας. Πρόσφατα μια γυναίκα απο την Ευρυτανία μεταφέρθηκε με μπουλντόζα στο κέντρο υγείας.

«Οι διακομιδές πολύ σοβαρών περιστατικών που η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή γίνονται με μουλάρια, αλόγα, μπουλντόζες, αγροτικά οχήματα καθότι δεν υπάρχουν ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ» δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων των Δημόσιων Νοσοκομείων.

vlcsnap-2016-10-05-00h18m33s17.png

Ωστόσο ο αρμόδιος Υπουργός Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Star και του Βαγγέλη Γκούμα, έκανε λόγο για φαντασίες συνδικαλιστών:

«Είναι πραγματικά μικρότητα μια συνδικαλιστική ηγεσία αποκομμένη από την πραγματικότητα επειδή προσπαθεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα της να μιλάει για μουλάρια και για γκρέιντερ».

Τα στοιχεία που έφεραν στο φως οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία για τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα στην περιφέρεια είναι αποκαρδιωτικά:

Συγκεκριμένα, η 3η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλύπτει:

Πέντε νομούς (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς).Διαθέτει 48 ασθενοφόρα τα οποία δόθηκαν στην κυκλοφορία πριν 15 - 20 έτη και από αυτά τα 18 ασθενοφόρα έχουν αποσυρθεί με μόνιμες βλά��ες.

vlcsnap-2016-10-05-00h18m44s125.png

Όταν τα ασθενοφόρα είναι στο συνεργείο μένουν ακάλυπτες περιοχές όπως:

Η επαρχία Καλαβρύτων, Ζαχάρως και Κρεστένων, ο Δήμος Ερυμάνθου, η Ζάκυνθος, η Βορειοδυτική και Βορειοανατολική Αιτωλοακαρνανία και η Κεφαλονιά. Στην Κοζάνη που έχει πλέον 14 νέα ασθενοφόρα, το καινούριο κτίριο του ΕΚΑΒ που εγκαινίασε ο Παύλος Πολικής το Μάιο, δεν λειτουργεί ακόμα!

«Τα ασθενοφόρα ήταν από την περιφέρεια όχι από τον Πολάκη και το κτίριο δεν έχει ρεύμα κι εμείς είμαστε σε ακατάλληλο χώρο με ποντίκια» δήλωσε ο Δημήτρης Χρήστου, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της Δυτικής Μακεδονίας.

Προφανώς η θέα από το γραφείο του κυρίου Πολάκη στην οδό Αριστοτέλους είναι διαφορετική.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.