​Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει δυο σκυλιά να αλληλοσπαράσσονται πάνω σ’ ένα ιδιωτικό σκάφος το οποίο βρισκόταν δεμένο στην Ρόδο.

Οι εικόνες ανέβηκαν στο διαδίκτυο (Facebook και YouTube) και μετά από καταγγελία του συλλόγου «Φιλοζωική Ρόδου» αναμένεται η προσαγωγή του χρήστη των συγκεκριμένων λογαριασμών (καθώς πρόκειται για τον ίδιο άνδρα) καθώς και των υπόλοιπων διοργανωτών και ιδιοκτητών των σκυλιών, τα οποία κακοποιήθηκαν στη μάχη.

Το βίντεο ανέβηκε στο facebook με τίτλο «Black pitbul is our Oscar another do go argintino see what happened children please don't watch» (όποιος θέλει μπορεί να το δει στο link με δική του ευθύνη) τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου με πρωταγωνιστές ένα μαύρο πίτμπουλ, που ο ιδιοκτήτης του ονομάζει Όσκαρ, και ένα λευκό Ντόγκο Αρτζεντίνο.

Σε αυτό ακούγονται άνδρες με σπαστά Ελληνικά αλλά και άλλοι που μιλούν πολύ καθαρά την ελληνική γλώσσα, και είναι με βεβαιότητα Έλληνες. Δείχνει όχι μόνο τα σκυλιά αλλά και τους ιδιοκτήτες τους που θαυμάζουν το θέαμα, το οποίο παρακολουθεί και τουλάχιστον ένα αγοράκι που μάλιστα αναπαράγει τις εντολές των ενηλίκων, καθώς τα ζώα αιμορραγούν μιας και αλληλοδαγκώνονται!

Για την κυνομαχία η Φιλοζωική Ρόδου έκανε καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο Λιμεναρχείο Ρόδου ενώ για το έγκλημα έχει εν��μερωθεί και το Τμήμα Κτηνιατρικής καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου των κτηνιάτρων στο νησί, καθώς στο βίντεο επαναλαμβάνεται συνεχώς ότι τα σκυλιά μετά το τέλος της μάχης θα τα μεταφέρουν σε κτηνίατρο.

Προφανώς και δεν φταίνε τα ζώα όταν γίνονται επιθετικά αλλά οι εγκληματίες που τα εκπαιδεύουν να συμπεριφέρονται έτσι.