​Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει σε έγγραφη απολογία του ο αστυνομικός που έριξε χημικά σε πορεία διαμαρτυρία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ οι δεύτεροι βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού.

Resizer (2).jpg

Ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης ��έτρων Τάξης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι «συνταξιούχοι κουνούσαν τόσο δυνατά την κλούβα, που υπήρχε άμεσος κίνδυνος ανατροπής της με κίνδυνο να έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς εκατέρωθεν στην περίπτωση που ανατρεπόταν».

Και συνέχισε: «Έκανα περιορισμένη χρήση δακρυγόνων με την φυσούνα προκειμένου να τους αποτρέψω διότι παραλλήλως υπήρχε και ο κίνδυνος αν δεχόμασταν διαταγή αποτροπής να μπούμε μπροστά και να χρησιμοποιήσουμε ασπίδες και γκλομπ».

031016142911_1470.jpg
Να σημειωθεί ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το αρχηγείο της αστυνομία, το πόρισμα της οποία θα βγει σε περίπου 20 ημέρες.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ-ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΠΟΔΟΠΙΟΠΟΜΠΑΙΟΙ ΤΡΑΓΟΙ:

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Αστυνομία.

Μιλώντας στο «Live U», ο Γρηγόρης Γερακαράκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, δήλωσε για την απαγόρευση των χημικών:

«Ερωτώ εγώ την Κοινωνία μας αν σταματήσουν τα χημικά και υπάρχει ίδια πορεία τι θα πρέπει να γίνει. Ή θα πρέπει να σπάσει η αστυνομική δύναμη και να περάσει στο Μαξίμου όλη η πορεία γιατί είναι πολλά τα άτομα, ή θα πρέπει να βγουν τα γκλομπ. Είμαστε έτοιμοι να δούμε εικόνα συνταξιούχων με ανοιγμένα κεφάλια;»

Χαρακτη��ιστική είναι η επιστολή αστυνομικού που ήταν στη διμοιρία, στο site bloko.gr:

«Αποφασίσαμε ότι αν τιμωρηθεί ο συνάδελφος που μας λύτρωσε ή ότι αν ξαναεκτεθούμε σε κίνδυνο χωρίς να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, θα ανοίξουμε τον φραγμό και ας τρέξουν μετά να τους γλυτώσουν οι εκατοντάδες αστυνομικοί που έχουν πάρει για προσωπική τους ασφάλεια».

Στην επιστολή του, ο αστυνομικός περιγράφει τη στιγμή της έντασης:

«Μπροστά μας είχαμε τους συνταξιούχους που είχαν κολλήσει πάνω μας και πίσω μας συναδέλφους μας που με τις ασπίδες τους μας κόντραραν στην πλάτη για να κρατηθεί ο φραγμός. Έτσι είχαμε εγκλωβιστεί και με πολλή δυσκολία μπορούσαμε να στεκόμαστε όρθιοι για να μην ποδοπατηθούμε και να αναπνέουμε. Τότε ακούσαμε δυο φορές τον ήχο φυσούνας ο οποίος ήταν για μας λυτρωτικός».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΔΕ για τα χημικά στους συνταξιούχους- Βρέθηκε ο αστυνομικός που τους «ψέκασε»

ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ: Συνταξιούχοι κλαίνε από τα χημικά των ΜΑΤ