​Τριακόσιοι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία της Σύρου, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες. Το Νεώριο που κάποτε αποτελούσε την βαριά βιομηχανία, σήμερα σαπίζει, και θυμίζει ένα στοιχειωμένο ναυπηγείο, όπου το μόνο που λειτουργεί είναι κάποια κλαρκ που μεταφέρουν δεξαμενές με πετρέλαιο, προκειμένου να δουλεύει η γεννήτρια το βράδυ για λόγους ασφαλείας.

Εργαζόμενοι που μίλησαν στον απεσταλμένο του Star στο νησί, Λάμπρο Δεμερτζή, εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την οικονομική τους κατάσταση, τονίζοντας το πόσο δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τα δάνεια και τους φόρους που "κουβαλούν" στις πλάτες τους.

Στα ναυπηγεία της Σύρου, βλέπεις χέρια που έχουν δουλέψει σκληρά,και πρόσωπα απεγνωσμένα. Οι εργαζόμενοι 15 μήνες παραμένουν απλήρωτοι και αισθάνονται ντροπή που δεν μπορούν να προσφέρουν στις οικογένειες τους.

«Δεν έχουμε να πάρουμε ούτε ένα καφέ, δεν βγαίνουμε. Έχουμε έρθει στα όρια μας» λένε…

Οι 300 εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν ανοιχτό το Νεώριο, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς.

Την ίδια ώρα, αφήνουν αιχμές προς την κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει τελικά.

Μόνη ελπίδα των εργαζομένων είναι τα 500 ευρώ που παίρνουν έναντι, καθώς όπως ειπώθηκε στην τελευταία συνάντηση που είχαν με την διοίκηση, κανείς ξέρει πότε και αν θα καταβληθούν οι μισθοί τους ή αν θα μπει οριστικά λουκέτο σε ένα ναυπηγείο που οι ρίζες του φτάνουν πολύ πίσω στο χρόνο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR