​Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση του μικρού Μπεν Νίνταμ, καθώς ο επιθεωρητής Τζον Κάζινς, ο οποίος προΐσταται των ερευνών ζήτησε άδεια από τον ιδιοκτήτη, ώστε να κατεδαφίσουν ένα δωμάτιο του σπιτιού, που χτίστηκε μετά από την εξαφάνιση του παιδιού.

«Διαπιστώσαμε ότι η προσθήκη έγινε λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και πλέον περιμένουμε τη σχετική άδεια», είπε, εκτιμώντας πως η άδεια θα δοθεί αφού έχουν δεσμευτεί να αποζημιώσουν τον ιδιοκτήτη μετά το τέλος των ερευνών.

Οι βρετανοί ερευνητές συνεχίζουν να αναζητούν κάποιο σημάδι που να δείχνει τι μπορεί να συνέβη στον Μπεν.

Την ίδια ώρα όμως, όπως μετέδωσε και το star.gr, έντονη είναι η δυσαρέσκεια της οικογένειας του Κ. Μπάρκα, που κάνει λόγο για διασυρμό ενός ανθρώπου που δεν είναι πια στη ζωή.

Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος, ο οποίος δε θα μπορούσε να κάνει κακό ού��ε σε μυρμήγκι.

Πάντως, οι Βρετανοί ερευνητές δίνουν μεγάλη βάση στην κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, τον οποίο δεν έχουν ακόμα κατονομάσει, που φαίνεται να τους είπε ότι ο Κ. Μπάρκας του είχε εκμυστηρευτεί τι είχε συμβεί τη μέρα της εξαφάνισης του Μπεν.

Όπως ανέφερε μάλιστα το Έθνος της Κυριακής, ειδικός ερευνητής των βρετανικών Αρχών ανέλαβε να χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τον μάρτυρα, ο οποίος αποφάσισε μετά από τόσα χρόνια να πει όσα γνωρίζει.

«Στην προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του, έπειτα από δική του προσέγγιση, ο μάρτυρας κατάθεσε τι είχε συζητήσει με τον οδηγό του εκσκαφέα, Κωνσταντίνο Μπάρκα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ο ίδιος ο δράστης του είχε διηγηθεί τι ��υνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα. Μας έχει υποδείξει συγκεκριμένα σημεία που θα έπρεπε να αναζητήσουμε τα ίχνη του Μπεν», εξηγεί στο Έθνος αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες και προσθέτει:

«Είπε ότι επέλεξε να μιλήσει τώρα γιατί ήθελε η μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο φαίνεται να αποτέλεσε τον βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο».

Διαβάστε επίσης:

ΚΡΑΥΓΗ αγανάκτησης:«Δεν καταπλάκωσε ο πατέρας μου τον μικρό Μπεν.Είχε καρκίνο και βοηθούσε...»

Νέα κα��άθεση ΦΩΤΙΑ για τον μικρό Μπεν- «Τον είδα να είναι ιδρωμένος και να τρέμει»

Συγκλονίζει η αδερφή του μικρού Μπεν-«Θα με σταυρώσει αν τον βρουν θαμμένο στην Κω»