Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης όπου η ανεργία ξεπερνά το 20%.

Πρόκειται για μια θλιβερή πρωτιά που σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat χτυπάει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους , οι οποίοι σε απόγνωση και η μόνη λύση που βλέπουν είναι να μεταναστεύσουν.

Ο 26χρονος Γεράσιμος είναι μηχανολόγος στο επάγγελμα και όπως εξηγεί στην κάμερα του Star ,κουράστηκε να στέλνει βιογραφικά χωρίς ανταπόκριση και να μην μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο του.

«Είμαι 1μιση χρόνο άνεργος, κοντεύω να χάσω το σπίτι μου και δεν υπάρχει λύση.Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις, αλλιώς πας πίσω στο πατρικό», λέει χαρακτηριστικά.

Τους συμπολίτες μας έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της Eurostat για τον Ιούνιο. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία με 23,4%, όταν συνολικά στην ευρωζώνη η ανεργία είναι μόλις στο 10, 1%. Ακόμη και στην Ισπανία με την επίσης υψηλή ανεργία, το ποσοστό δεν φτάνει στο 20% (19,5).

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση και στην ανεργία στους νέους, με ποσοστό 47,7% την στιγμή που στην ευρωζώνη το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 20,7.

Τυχεροί θα έλεγε κανείς, είναι όσοι εργάζονται, ακόμη όμως κι αυτό καταρρίπτεται αν δούμε τα τελευταία στοιχεία του ΙKA για το Φεβρουάριο. Για πάνω από 500.000 Έλληνες εργαζόμενους ο μισθός παραμένει καθηλωμένος στα 403 ευρώ μικτά, δηλαδή καθαρά περίπου 338 ευρώ. Αμείβονται με λίγα λόγια πιο κάτω και από το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ.

Δείτε το βίντεο