Αδύναμους στόχους χτυπούν οι κακοποιοί, καθώς γνωρίζουν ότι με αυτόν τον τρ��πο μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες της σύλληψής τους.

Όπως θα δείτε στην αυτοψία του Star και του Βαγγέλη Γκούμα θύματα τους είναι περιπτεράδες, κομμωτήρια, καταστήματα με παπούτσια ακόμη και περαστικοί.

Η διάρρηξη ενός συνοικιακού κομμωτηρίου για να αράξουν το ταμείο του αποτελεί για κάποιους κακοποιούς την εύκολη λύση καθώς λείπουν τα μέτρα ασφαλείας όπως είναι ένα σιδερένιο ρολό ή ακόμη και μια κάμερα ασφαλείας.

Οι πιο θρασείς μάλιστα στο παρελθόν είχαν μπει με όπλα μέσα σε άλλο συνοικιακό κομμωτήριο και λήστεψαν ακόμη και τους πελάτες την ώρα που λουζόντουσαν .

Η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου μετά από την ένοπλη ληστεία έκανε το κατάστημά της πραγματικό φρούριο με θωρακισμένες πόρτες και κά��ερες ασφαλείας που το καλύπτουν ολόκληρο.

Στόχος των κακοποιών είναι και τα καταστήματα με παπούτσια. Στο κέντρο της Αθήνας τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Στην οδό Ζήνωνος οι επιθέσεις είναι μια καθημερινότητα ακόμη και για τους περαστικούς.Οι ιδιοκτήτες ζουν με τον φόβο μήπως πάνε το πρωί στα καταστήματα τους και τα δουν λεηλατημένα.