​Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τρανταχτές παραβιάσεις στον έ��εγχο όσων βρέθηκαν στο κτίριο της ΓΓΕΕ κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου και νομικός σύμβουλος του Alpha, Π. Λαζαράτος.

Όπως υπογράμμισε στην εισαγωγή του ο κ. Λαζαράτος, στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται οι υποψήφιοι υπερθεματιστές να έχουν μαζί τους ηλεκτρονικό εξοπλισμό, δηλαδή κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, φωτογραφικές μηχανές, κ.α, ακόμα κι αν είναι ανενεργά. Μάλιστα προβλέπεται ότι κατά την προσέλευση των υποψηφίων στην είσοδο θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος για να δουν αν κάποιος έχει μαζί του ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητό ή ότιδήποτε άλλο που θα του επέτρεπε την επικοινωνία του με τον έξω κόσμο ή με κάποιον μέσα στη ΓΓΕΕ.

Παρ’ όλ’ αυτά, η πραγματικότητα από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας είναι διαφορετική.

Ο κ. Λαζαράτος ανέφερε ότι η κάμερα 001 που βρίσκεται στην πύλη εισόδου της ΓΓΕΕ έχει καταγράψει τα πάντα κατά την προσέλευση τόσο των μελών της επιτροπής του διαγωνισμού, όσο και των υποψηφίων.

14489017_1221569964561454_592239857_o.jpg
48 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΩΣ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΓΓΕΕ

Ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου κατήγγειλε 48 περιστατικά που καταγράφηκαν από τη συγκεκριμένη κάμερα και αποδεικνύουν ότι οι έλεγχοι ήταν πλημμελείς ή ανύπαρκτοι, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να μπαινοβγαίνουν στο κτίριο του ΓΓΕΕ χωρίς να γίνεται κανείς απολύτως έλεγχος, παρά το γεγονός ότι η κόκκινη ένδειξη στην πύλη ασφαλείας άναβε, δίνοντας σήμα ότι κάποιος περνά έχοντας πάνω του αντικείμενα που δεν έπρεπε να έχουν.

«Αρχηγός αποστολής περνάει με κόκκινο. Οι αστυνομικοί τον χτυπούν στον ώμο και μπαίνει μέσα. Κυρία που συνόδευε αρχηγό αποστολής χτυπάει κόκκινο και σηκώνει με σκέρτσο το μπατζάκι της και την αφή��ουν να περάσει», είπε ο κ. Λαζαράτος.

Το ίδιο συνέβη και με τον άνθρωπο από το κέιτεργινγκ που έφτασε στο κτίριο της ΓΓΕΕ φέρνοντας τρόφιμα, χωρίς να υποβληθεί σε έλεγχο ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και τα κουτιά.

"ΑΡΧΗΓΟΣ" ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Αυτό που προκαλεί όμως ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα είναι ένα περιστατικό που κατέγραψαν οι κάμερες σε έναν όροφο της Γενικής Γραμματείας, όπου οι τουαλέτες ήταν τρεις.

«Οι τουαλέτες ήταν μία για τον έναν υποψήφιο, μία για τον άλλο και αυτή των ΑΜΕΑ για τους αστυνομικούς. Σε έναν όροφο όμως κάτι συνέβαινε από τις 05:51 το πρωί. Σε αυτόν τον όροφο δεν φαίνεται καθόλου η πόρτα. Οι αστυνομικοί σε συγκεκριμένες βάρδιες καταγράφηκαν να επισκέπτονται μόνο την τουαλέτα ενός συγκεκριμένου υποψηφίου και όχι τη δική τους ή άλλου υποψηφίου», είπε ο κ. Λαζαράτος και πρόσθεσε:

14550488_1221596597892124_489332719_o.jpg

«Την ίδια τουαλέτα επισκέπτονται συγκεκριμένοι υπάλληλοι συχνά. Όλες οι επισκέψεις των αστυνομικών σε λάθος τουαλέτες έχουν καταγραφεί την 1/9/2016. Ο αστυνομικός πάει στην τουαλέτα αρχηγού αποστολής και λίγα δευτερόλεπτα μετά μπαίνει ο αρχηγός αυτός στην τουαλέτα που βρισκόταν ο αστυνομικός. Στις 01:22 περνά άλλος αστυνομικός από έξω και φεύγει. Στις 01:20:47 φεύγει ο αστυνομικός από την τουαλέτα, σκύβει για να μην τον δει η κάμερα, αλλά λίγο αργότερα την κοιτάει και φεύγει».

Ο κ. Λαζαράτος αποκάλυψε πως μέσα στην τουαλέτα επί 40 δευτερόλεπτα παρέμεινε ένας αστυνομικός με αρχηγό μία από τις αποστολές, ο οποίος πήρε τελικά τηλεοπτική άδεια.

"ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛ��ΑΣ"

«Η αλαζονεία αυτών των ανθρώπων μας έκανε να φτάσουμε εδώ. Η ιστορία με τις κάμερες ήταν σχεδιασμένη προσεκτικά. Σε επτά μέρες μετά τον διαγωνισμό το υλικό θα καταστρεφόταν. Προσπάθησα πολύ να βρω το υλικό. Αν δεν βρισκόταν κάποιος λίγο εμμονικός να βρει τη γνωστοποίηση που έλεγε ότι θα καταστρεφόταν το υλικό και να ζητήσει εισαγγελική παραγγελία για να του χορηγηθεί, τώρα το υλικό δε θα υπήρχε», συνέχισε με τις βόμβες ο κ. Λαζαράτος.

Αναφέρθηκε επίσης και στα προσκόμματα που έβαζε το Δημόσιο ώστε να μη δοθεί το υλικό των καμερών, επικαλούμενο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και κάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως.

Έκανε γνωστό μάλιστα ότι την Τετάρτη ως νομικός εκπρόσωπος του Alpha θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Η κυβέρνηση ξεκίνησε να δώσει τηλεοπτικές άδειες, αφού πρώτα κατήργησε το ΕΣΡ με σκοπό να μειώσει την πολυφωνία», είπε ο κ. Λαζαράτος και χωρίς να κρύβει την ταραχή του συνέχισε:

«Καλώ τον πρωθυπουργό της χώρας και μόνον αυτόν να δει το υλικό από τις κάμερες και να κρίνει».

Χαρακτήρισε μάλιστα τον διαγωνισμό «έκτρωμα» και κάλεσε τον Α. Τσίπρα να τον ακυρώσει.

«Κύριε Τσίπρα ακυρώστε αυτόν τον διαγωνισμό. Στείλτε πάλι το χαμόγελο στους 2.000 εργαζομένους που ζουν με την αγωνία για το αύριο. Βγάλτε το μαύρο από το μυαλό και την ψυχή μας. Στήστε εκ νέου τον διαγωνισμό και αποφασίστε εσείς το πώς και τι θα γίνει», κατέληξε ο κ. Λαζαράτος.

Ρεπορτάζ: Αλέκα Νικόλα