​Διακόπηκε λόγω εμπλοκής (πριν καλά καλά αρχίσει) η πρώτη σύγκληση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, συνήλθε σε διάσκεψη προκειμένου να αποφανθεί για την συνταγματικότητα ή μη του «νόμου Παππά» για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, μετά τις 23 προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως, πως η συνεδρίαση με πρόεδρο τον Νίκο Σακελλαρίου, διήρκεσε μόλις μια ώρα, κάτι που δεν χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά ασυνήθιστο, καθώς η χρονική διάρκεια ήταν πολύ μικρή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν έντονες διαφωνίες μεταξύ των δικαστών και του Προέδρου.

Οι εντάσεις ξεκίνησαν αμέσως με την έναρξη της διασκέψης. Πληρο��ορίες αναφέρουν πως ο "καυγάς" αφορά στον τρόπο που τέθηκαν από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, κύριο Νίκο Σακελλαρίου, τα θέματα που θα απασχολήσουν το Ανώτατο Δικαστήριο.

Υπενθυμίζουμε, ότι ενώπιον του ΣτΕ συζητήθηκαν οι κύριες προσφυγές των έξι υπαρχόντων καναλιών και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί MEGA, ANT1, ΣΚΑΪ, STAR, E και ALPHA στρέφονται κατά του νόμου Παππά και συγκεκριμένα:

κατά της απόφασης του υπουργού Επικρατείας με την οποία μεταβίβασε τις αρμοδιότητες του διαγωνισμού στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

• κατά της απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας με την οποία καθορίστηκε η τιμή εκκίνησης στα 3 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις δημοπρατούμενες άδειες, και

κατά της χορήγησης τεσσάρων αδειών, θεωρώντας πως ο ορισμός είναι αυθαίρετος, χωρίς επιστημονική ή άλλη τεκμηρίωση.

*Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα συνεδριάσει εκ νέου το ΣτΕ για το εν λόγω θέμα.