​Μετά τις συμπλοκές, τις φωτιές και τις καταστροφές των προηγούμενων ημερών στο hot spot της Μόριας από πρόσφυγες και μετανάστες, το σκηνικό χάους ήρθε να συμπληρώσει μια νέα, άγρια συμπλοκή, αυτή τη φορά στο Ωραιόκαστρο.

(Φώτο από thestival)

f20b67886ce1795c72b83b04182ae14d_XL.jpg

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, στο κέντρο φιλοξενίας Φέσσα, μετανάστες ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί στην πλάτη από μαχαίρι, και να υπάρξουν κι άλλοι μικροτραυματισμοί.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον μαχαιρωμένο άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε το νοσοκομείο.

Σύσκεψη την Δευτέρα στο Μαξίμου για το προσφυγικό:

Την ώρα που το προσφυγικό στη χώρα μας είναι καζάνι που βράζει, το Μαξίμου υπό την πίεση των εξελίξεων έκανε δεκτό το αίτημα του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για τις επιπτώσεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος στο νησί, παρο��σία εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος, εκτός του δημάρχου Λέσβου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μόριας, Νίκος Τρακέλλης.

Επίσης, έχει ζητηθεί να κληθούν να πάρουν μέρος στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης και οι βουλευτές του νομού Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Πάλλης και Σταύρος Τάσος. Ακόμη, θα πάρουν μέρος στελέχη των αστυνομικών και άλλων διωκτικών αρχών.

«Δεν θα είναι μια ακόμα σύσκεψη αυτή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Περιμένω από κυβέρνηση και αντιπολίτευση προτάσεις στην κατεύθυνση του απεγκλωβισμού των 5,5 σχεδόν χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται στο νησί σήμερα, αλλά και της στήριξης των τοπικών κοινωνιών. Στη σύσκεψη περιμένω όμως, εκτός από προτάσεις, να υπάρξουν και αποφάσεις στην ίδια πάντα κατεύθυνση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κύριος Γαλη