​Σε μια πολύ σημαντική κίνηση ανθρωπιάς για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, μετά από πρωτοβουλία της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.)

Εν μέσω λοιπόν της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μην έχουν να πάρουν ούτε τα βασικά, αποφασίστηκε από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου (από αύριο δηλαδή), να διατεθεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου σε κουπόνια του ενός ευρώ.

Την απόφαση έλαβε το Περιφερειακό Συμβουλίο, μετά την εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική Κατερίνας Θανοπούλου και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου και πρόεδρο της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Στέλιο Κοροβέση, με θετική ψήφο όλων των παρατάξεων (και λευκό από την παράταξη του κ. Σγουρού).

129160.jpg

ΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ:

• 412 οικογένειες με ένα παιδί, που θα λάβουν ανά μήνα και για δώδεκα μήνες κουπόνια αξίας 100 ευρώ μηνιαίως,

• 226 οικογένειες με δύο παιδιά, που θα λάβουν ανά μήνα και για δώδεκα μήνες κουπόνια αξίας 120 ευρώ μηνιαίως,

• 99 οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, που θα λάβουν ανά μήνα και για δώδεκα μήνες, κουπόνια αξίας 140 ευρώ μηνιαίως.

Οι πωλητές των λαϊκών αγορών, από τους οποίους θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι με την χρήση των κουπονιών, θα εισπράττουν τα αναλογούντα ποσά μέσω των Ομοσπονδιών τους, στις οποίες η Περιφέρεια Αττικής θα καταβάλει ανά δίμηνο τα αντίστοιχα κονδύλια.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α:

«Στην αρχή της κρίσης που μαστίζει την χώρα μας, οι κλάδοι μας πρότειναν στην πολιτεία την θεσμοθέτηση μιας δράσης ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με ποσό που θα διατεθεί από το αποθεματικό το οποίο δημιουργείται από το καταβαλλόμενο ημερήσιο δικαίωμα στον φορέα διαχείρισης των Λαϊκών Αγορών, για αγορά προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές.

Πέρασαν έξι χρόνια, και αφού αρχικά έγιναν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, η πρότασή μας αγκαλιάστηκε από την Περιφέρεια Αττικής και μετά από (σχεδόν) ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και αφού ξεπεράστηκαν με σκληρή εργασία τα όποια γραφειοκρατικά, και άλλα προβλήματα, που παρουσιάστηκαν, η δράση ξεκινά από το Σάββατο 1η Οκτώβρη 2016, με διάρκεια ενός έτους».