Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη -σε εξέλιξη- συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα αποφανθεί για την συνταγματικότητα ή μη του «νόμου Παππά» για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, μετά τις 23 προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Όπως έχε�� ήδη γράψει το star.gr, κεκλεισμένων των θυρών, συνέρχεται σε διάσκεψη η διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για να αποφανθεί επί των προσφυγών για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν τη λειτουργία του ΣτΕ αποκλείουν η απόφαση να εκδοθεί την Παρασκευή, δηλαδή με το τέλος της πρώτης διάσκεψης, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νίκο Σακελλαρίου, καλείται να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που έχουν τεθεί σχετικά με το «νόμο Παππά», και στο κατά πόσο η προκήρυξη και διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ή του Υπουργού Επικρατείας.

Άλλα θέματα που κρίνονται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, έχουν να κάνουν με τις διατάξεις του «νόμου Παππά», όπως για παράδειγμα το αν παραβιάζουν συνταγματικές κατοχυρωμένες αρχές μεταξύ των οποίων η πολυφωνία, ο πλουραλισμός, η αντικειμενικότητα και η Δημοκρατία.

Να σημειώσουμε τέλος, πως στις 23 αιτήσεις ακυρώσεως που έχουν καταθέσει κατά των κανονιστικών πράξεων οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν πως τόσο ο αριθμός των αδειών όσο και η τιμή εκκίνησης καθορίστηκαν από την Κυβέρνηση χωρίς επιστημονική ή άλλη τεκμηρίωση.