​Για… άλλη μια φορά αναμένεται να έρθει σήμερα, Παρασκευή, το τέλος του κόσμου, καθώς στον ουρανό θα συμβεί ένα σπάνιο φαινόμενο, το μαύρο φεγγάρι, το οποίο πολλοί συνδέουν με την Αποκάλυψη!

Τι είναι το μαύρο φεγγάρι

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το θεαματικό φαινόμενο θα συμβεί καθώς η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού θα είναι από την άλλη πλευρά, επομένως, αυτό που θα βλέπουμε από τη Γη θα είναι εξ��� ολοκλήρου στη σκιά.

Αν και το μαύρο φεγγάρι συμβαίνει περίπου κάθε 32 μήνες (η τελευταία ήταν τον Μάρτιο του 2014), απόψε θα είναι διαφορετικό, καθώς η Σελήνη θα καλυφθεί ολόκληρη από τη Γη.

blackmoon_e.jpg

Το φαινόμενο θα είναι κυρίως ορατό στο δυτικό ημισφαίριο, πάνω από τη βόρεια και νότια Αμερική, ενώ στην Ευρώπη (και άρα και στην Ελλάδα) θα κάνουν… μαύρα μάτια για να ��ο δουν, καθώς θα εμφανιστεί αμυδρά σε κάποιες χώρες στα δυτικά.

Θα έρθει το τέλος του κόσμου;

Οι θεωρίες για το τέλος του κόσμου προέρχονται από ένα συνδυασμό φαινομένων: εκτός από το αποψινό ��αύρο φεγγάρι, την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη είχαμε το «δαχτυλίδι της φωτιάς», με το φεγγάρι να καλύπτει τη Γη και τον Ήλιο πάνω από την Αφρική, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι είχε σκοτεινιάσει.

black-moon-2-670x443.jpg

Βασιζόμενοι σε εδάφια της Βίβλου, κυρίως στον ευαγγελιστή Λουκά και την Αποκάλυψη του Ιωάννη, οι συνομωσιολόγοι σπεύδουν να προειδοποιήσουν πως… «αυτά τα φαινόμενα μας ενημερώνουν ότι ο Ιησούς θα έρθει σύντομα κοντά μας και ότι πλησιάζει το τέλος της Γης».

Ωστόσο, οι επιστήμονες λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούμε, οπότε… κανονίστε τι θα κάνετε το Σαββατοκύριακο! Εξάλλου, η επόμενη καταστροφή του κόσμου προβλέπεται ότι θα γίνει το 2019, άρα… έχουμε χρόνο μέχρι τότε!

Δείτε στο βίντεο τι συμβαίνει όταν έχουμε μαύρο φεγγάρι