​Ανατριχίλα προκαλούν όσα κατέθεσαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛ.ΑΣ., Στέφανος Λημναίος και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Ν. Καρακούκης για τον μαρτυρικό θάνατο της Άννυς στο κολαστήριο της Μιχαήλ Βόδα.

Όπως είπε ο κ. Λημναίος, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου και των μελών του Δικαστηρίου, από την εξέταση των ευρημάτων που εντόπισαν πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ., σαρώνοντας το δωμάτιο με ειδικό μηχάνημα, βρήκαν 23 κηλίδες αίματος της μικρής τόσο στο χωλ, όσο και στην είσοδο του διαμερίσματος, παρά το γεγονός ότι οι δράστες είχαν προσπαθήσει να καθαρίσουν το χώρο με χλωρίνη.

«Στην πλειονότητα εντοπίστηκε αίμα της Άννυ σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Κηλίδες αιμάτος του παιδιού εντοπίστηκαν και στο πάπλωμα, επτά στο σύνολο», είπε ο κ. Λημναίος.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε ειδικά σε μια κηλίδα που εντοπίστηκε στο σοβατεπί, αριστερά του χωλ, όπου βρέθηκε γενετικό υλικό του 30χρονου Νικολάι, της μικρής Άννυ και ενός ακόμα άγνωστου προσώπου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που έχει εκδοθεί, τη δολοφονία του άτυχου παιδιού φέρονται να διέπραξαν ο πατέρας της, ο φίλος του Νικολάι ��ι ένα ακόμα πρόσωπο, το οποίο οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν.

Γενετικό υλικό αγνώστου εντοπίζεται επίσης στο πάτωμα και στο πάπλωμα, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί αν πρόκειται για το ίδιο τρίτο πρόσωπο.

Εν συνεχεία στο βήμα ανέβηκε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Ν. Καρακούκης, ο οποίος επέμεινε στην αρχική του κατάθεση ότι η μικρή Άννυ τεμαχίστηκε ενώ ήταν στη ζωή.

«Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες σε τρία σημεία έγιναν από εκτόξευση αίματος. Μακάρι να υπήρχε και σε νεκρό κυκλοφορία αίματος...Υπάρχει τοπική συνάφεια κηλίδων. Εμμένω σε αυτό που είπα», τόνισε.

Πρόεδρος: Μπορεί να βγει συμπέρασμα για τις συνθήκες που έγινε ο τεμαχισμός;
Μάρτυρας: Εγώ πιστ��ύω ότι έγινε εν ζωή
Πρόεδρος: Το πως; Μπορεί να έγινε με μαχαίρι;
Μάρτυρας: Ναι μπορεί
Πρόεδρος: Μπορεί να έγινε και με πριόνι;
Μάρτυρας: Ναι μπορεί και με πριόνι
Πρόεδρος: Μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το είδος του μαχαιριού;
Μάρτυρας: Όχι

Πάντως ο κ. Καρακούκης σημείωσε πως για να διαπιστωθεί ο θάνατος πρέπει να υπάρξει ηλεκτροκαρδιογράφημα.

«Έχουμε δύο εκδοχές, μία να τεμαχίστηκε μετά θάνατο και μία εν ζωή. Πρέπει πριν από τον ιατροδικαστή να έχει γίνει διαπίστωση θανάτου, δεν υπάρχει πιθανότητα να οριοθετηθεί ένας άνθρωπος νεκρός αν δεν έχει γίνει», τόνισε

Συνήγορος υπεράσπισης: Εσείς πως είστε βέβαιος κατά 95% ότι το παιδί τε��αχίστηκε εν ζωή;
Μάρτυρας: Είπα ότι όταν κάποιος είναι ζωντανός λόγω της πίεσης το αίμα εκτινάσσεται.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ αποκαλύψεις! Τεμάχισαν την Άννυ ΖΩΝΤΑΝΗ – Τι κατέθεσε ο ιατροδικαστής

Επιμένει ο παΤΕΡΑΣ της μικρής Άννυ: «Δεν σκότωσα την κόρη μου. Μόνο την τεμάχισα»