​Το γύρο του διαδικτύου και των social media κάνουν οι εικόνες από την σφαγή ενός κρι κρι, του σπανιότερου είδους της Κρητικής Πανίδας.

(Πηγή:Cretalive)

1.jpg
Όπως βλέπετε και στις ανατριχιαστικές φωτογραφίες που έχουν προκαλέσει σάλο, οι δράστες επιδεικνύουν περήφανα τα σκοτωμένα Κρι Κρι.

Μάλιστα σε κάποιες φωτογραφίες τα κρατούν από τα κέρατα, ενώ σε άλλες τα έχουν κρεμάσει, ποζάροντας στο φακό όλο χαμόγελα, γεμάτοι ικανοποίηση,με τις μπλούζες γεμάτες αίματα.

2.jpg
Βλέποντας τις σοκαριστικές φωτογραφίες, η «Ζωόφιλη Δράση» ζήτησε να παρέμβουν αμέσως εισαγγελέας και αστυνομία, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.

3.jpg

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Καλλιόπη Μαραβελάκη, που έκανε τη σχετική καταγγελία:

«Μετά από επικοινωνία με το Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής, έχω την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για τα σπανιότατα αυτά άγρια ζώα του νησιού μας, που οι δύο αυτοί ανόητοι σκότωσαν, μαχαίρωσαν, έσφαξαν, ξεκοίλιασαν και στη συνέχεια φωτογράφισαν τις πράξεις τους και τις προβάλουν στο Facebook. Aπό κοινού Ζωόφιλη Δράση και ΕΚΠΑΖ προχωράμε άμεσα σε καταγγελία για τη θανάτωση και την επίδειξη των θανατωμένων προστατευόμενων άγριων ζώων διαδικτυακά και παρακαλούμε την Ελληνική Αστυνομία και την Εισαγγελία Ηρακλείου να παρέμβουν αμέ��ως».

4.jpg

*Να σημειώσουμε ότι οι εν λόγω εικόνες είναι παλαιότερες- ίσως και του 2012- αλλά τώρα άρχισαν να κάνουν το γύρο του Ίντερνετ*