​Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ξαναχτύπησε και έβαλε στο στόχαστρό του τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, μοιράζοντας ένα επαίσχυντο φυλλάδιο στο οποίο καταφέρεται εναντίον του υπουργού με λόγια που δε συνάδουν με το αξίωμα του Άγιου Πατέρα που κατέχει.

Ο ίδιος ο Ν. Φίλης από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο φυλλάδιο που τον απεικονίζει να κοιμάται μέσα στο κοινοβούλιο και τον… στολίζει με ρατσιστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Μάλιστα όπως είπε, στο φυλλάδιο του Αμβρόσιου υπάρχει ένα ρητό που εν ολίγοις λέει πως οι χοντροί είναι βλάκες.

filis1.jpg

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος απευθυνόμενος στους πιστούς μέσω του συγκεκριμένου φυλλαδίου χαρακτηρίζει τον υπουργό Παιδείας «ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειμματικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εμπαθή σε κάθε ιερό και όσιο».

Καλεί μάλιστα τον Α. Τσίπρα να τον απομακρύνει από τη θέση του πριν «τα πράγματα εκτραχυνθούν εξαιτίας της αδολεσχίας και της προσβολής των θεσμών και των Ελλήνων», όπως συγκεκριμένα γράφει.

Κάνοντας δε λογοπαίγνιο με το όνομα του υπουργού Παιδείας αναφέρει ότι «ο Φίλης δεν είναι… φίλος της εκκλησίας, της ορθόδοξης πίστης, αλλά φίδι που λειτουργεί στον κόρφο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας».

filis2.jpg

Σαν να μην έφτανε αυτό, επικαλείται και τη ρήση «παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον», που σημαίνει ότι «το παχύ στομάχι δε γεννά έξυπνο νου».

«Τόσο απλά, τόσο χριστιανικά, τόσο προκλητικά. Μάλιστα, μου έδωσε και κατάρα να σαπίσει το χέρ�� μου, ευτυχώς ο Θεός μακρόθυμος και πολυέλαιος δεν ακούει τους Αμβρόσιους αλλά κάποιος ή κάποιοι “λεβέντες” μπορεί να ακούσουν αυτές τα κατάρες και προτροπές του κ. Αμβροσίου που είχε χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή γλυκιά ελπίδα του έθνους…», είπε ο Ν. Φίλης, απαντώντας στα λόγια μίσους του Αμβρόσιου, καλώντας την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να πάρει θέση.