​Την ζωή του στους διασώστες της ΕΜΑΚ και στην ηρωική τους προσπάθεια, χρωστά ένας 21χρονος, ο οποίος όπως σας έχει ήδη γράψει το star.gr, είχε χαθεί από το απόγευμα της Κυριακής, σε δύσβατη περιοχή της Γκιώνας στη Φωκίδα.

Η περιπέτεια του νεαρού είχε αίσιο τέλος, όταν χθες Τρίτη, στις 5:30 το απόγευμα, άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία τον εντόπισαν μέσα σε μια χαράδρα.

Την ώρα που έπεφτε το σκοτάδι και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες έγινε η διάσωση του νεαρού αγνοούμενου στην κορυφή της Γκιώνας «Πυραμίδα», από την ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας και το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, που τον παρέλαβε.

Ο 21χρονος ήταν πολύ άσχημα χτυπημένος και τρομερά εξαντλημέ��ος. Όπως αναφέρει το lamiareport, μια ομάδα της ΕΜΑΚ Λαμίας που περπατούσε στην δύσβατη περιοχή για περισσότερες από δυο ώρες, φώναζε ταυτόχρονα το όνομά του μήπως πάρει απάντηση.

Ενδ��ικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι πως αν ο 21χρονος είχε μείνει για λίγη ώρα ακόμα αβοήθητος, θα είχε πεθάνει:

«Αυτό το παιδί χρωστάει τη ζωή του στους διασώστες της 7ης ΕΜΑΚ. Ήταν στο βουνό βαριά τραυματισμένος για 24 ώρες σχεδόν με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι. Είχε πάθει υποθερμία. Ήταν τυχερός γιατί όταν χτύπησε λιποθύμησε και έτσι άντεξε περισσότερες ώρες. Το ελικόπτερο με τη θερμική κάμερα δεν τον βρήκε γιατί ήταν κρυμμένος κάτω από το μεγάλο βράχο και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Ευτυχώς τον άκουσαν να καλεί σε βοήθεια οι διασώστες του, οι οποίοι με υπεράνθρωπη προσπάθεια τον ανέβασαν στο σημείο που τον παρέλαβε το ελικόπτερο με γάντζο στον αέρα, αφού δεν μπορούσε να προσγειωθεί πουθενά. Εάν το παιδί έμεινε εκεί λίγες ώρες ακόμη θα είχε ��εθάνει...» είπε ένας από τους εθελοντές, που γνωρίζει πολύ καλά το άγριο βουνό, στο LamiaReport.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΘΡΙΛΕΡ.