​Να γράψουν πώς πέρασαν το καλοκαίρι τους ζήτησε η δασκάλα από τους μαθητές ενός σχολείου της Θεσσαλονίκης και μία από τις μαθήτριες σάρωσε, περιγράφοντας με τον πιο ωραίο τρόπο υπέροχες, σουρεαλιστικές σκηνές που εκτυλίσσονται σε όλα σχεδόν τα ελληνικά νοικοκυριά που υποφέρουν από την κρίση και βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται.

Γράφει λοιπόν η μικρή μαθήτρια για το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι της στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς:

«Το καλοκαίρι πέρασα ωραία γιατί πήγαμε στο εξοχικό της γιαγιάς Γιώτας και της γιαγιάς Ντίνας. Ήταν ωραία γιατί τρώγαμε συνέχεια γεμιστά. Όμως ο παππούς μου λέει ότι παλιά περνούσαν καλύτερα γιατί υπήρχε ένας καλός κύριος, ο Αντρέας, που έδινε λεφτά σε όλο τον κόσμο κι έτσι όλοι έτρωγαν μπριζόλες».

Συνεχίζει μάλιστα την ξεκαρδιστική αφήγησή της γράφοντας πως αντίθετα σήμερα είναι «ένας κακός ΣΥΡΙΖΑΣ που τρώει αυτός όλα τα λεφτά κι έτσι δεν θα έχουμε για να τρώμε μπριζόλες και όλα τα παιδάκια θα πεινάνε και θα τρώνε πλιγούρι».

Ο τρόμος του παιδιού μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν όπως γράφει ρωτάει τη γιαγιά της πού είναι το ΠΑΣΟΚ.

888.jpg
«Η γιαγιά μου κλαίει και μου λέει ότι μπήκε ένα σκουπίδι στο μάτι της, αλλά εγώ ξέρω ότι λέει ψέματα γιατί πάει και ανάβει το καντήλι μπροστά στην φωτογραφία του Αντρέα»!

Και το μάθημα για τον κακό ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και από το νονό Στέλιο, ο οποίος λέει στην βαφτιστήρα του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑΣ είναι σαν ένα ποντίκι με ουρά, αυτιά και δόντια και πρέπει να τον ψεκάσουμε με ποντικοφάρμακο για να ψοφήσει».

Η δασκάλα βαθμολόγησε με άριστα 10 την έκθεση του παιδιού και σίγουρα κι αυτή όπως και όλοι όσοι τη διάβασαν ξεκαρδίστηκε στα γέλια.