Σε 30 μήνες φυλάκισης με αναστολή, καταδικάστηκε ο 38χρονος Ρουμάνος που πριν από τρία χρόνια, έστειλε στον θάνατο την 33χρονη Γεωργία Τζόγια, μάνα δυο παιδιών.

Οι μνήμες του τραγικού δυστυχήματος, ζωντάνεψαν ξανά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο όπως μεταδίδει η rodiaki, έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά τον 38χρονο, ενώ έκανε δεκτή και την χρηματική ικανοποίηση που είχε ζητηθεί.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ:

Το τροχαίο δυστύχημα που βύθισε στο πένθος μια οικογένεια στερώντας μια μάνα από τα δυο της παιδιά, συνέβη πριν τρία χρόνια, στο 1ο χιλιόμετρο της οδού Τσαΐρι – Αεροδρομίου, στην είσοδο σχεδόν του Κολλεγίου Ρόδου. Στο σημείο εκείνο, το αυτοκίνητο της άτυχης μητέρας συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο (επαγγελματική κλούβα) που οδηγούσε ο 38χρονος.

Η 33χρονη γυναίκα, εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο και χρειάστηκε η παρέμβαση των Πυροσβεστών για να την απεγκλωβίσουν. Στη συνέχεια η ίδια μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο νοσοκομείο της Ρόδου χωρίς αισθήσεις. Ξεψύχησε στα χέρια των γιατρών λίγη ώρα αργότερα. Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαιναν και τα δύο της παιδιά, το δύο ετών αγοράκι και το τετράχρονο κοριτσάκι της τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου από τον παππού τους, ο οποίος ακολουθούσε όπως όλα δείχνουν του μοιραίου οχήματος, με το δικό του αυτοκίνητο.

Το ένα από τα δύο παιδιά είχε τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας καθώς διαγνώστηκε αιμάτωμα στο ένα από τα δύο νεφρά του, ενώ το αδελφάκι του είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της ��όδου εκτός κινδύνου. Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, ο 38χρονος Ρουμάνος είχε και αυτός εγκλωβιστεί στο όχημα, από το σοκ που υπέστη προφανώς, χρειάστηκε περίπου μισό χιλιόμετρο για να ακινητοποιήσει το όχημά του στη δεξιά άκρη του δρόμου.