Ποιος θα είναι ο ρόλος του οικογενειακού γιατρού, αν τελικά εφαρμοστεί και δεν μείνει στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας; Έχουμε και λέμε ένας παιδίατρος, ένας γενικός γιατρός και ένας παθολόγος θα μπορεί να οριστεί οικογενειακός γιατρός και θα έχει στην ευθύνη του 2.000 άτομα, ως μόνιμους ασθενείς!

Ο γιατρός της γειτονιάς θα βασιστεί στο μοντέλο της Πορτογαλίας και σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας θα υλοποιηθεί μέσα στο 2017. Οι Έλληνες γενικοί γιατροί βλέπουν θετικά το σχέδιο του υπουργείου υγείας για την καθιέρωση του οικογενειακού γιατρού. Όμως, όπως λένε στο Star, θα ήθελαν ο μισθός τους να είναι ανάλογος με το μισθό των συναδέλφων τους στην Πορτογαλία που φτάνει και τις 7.000 ευρώ.

Αντιθέτως, οι γιατροί στα παραρτήματα του ΠΕΔΥ θεωρούν απαρχαιωμένο το σύστημα του οικογενειακού γιατρού και ζητούν προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών για τα πολυιατρεία.

Αρχικά το σύστημα του γιατρού της γειτονιάς θα στηριχτεί σε 3.000 γιατρούς και θα εφαρμοστεί σε 60 πόλεις με κάλυψη του 30% του αστικού πληθυσμού της χώρας.