Η νεκρή Ζώνη του Περάματος. Έτσι αποκαλούν πια την άλλοτε βαριά βιομηχανία της χώρας. Ναυπηγεία που άλλοτε δεν μπορούσες να σταθείς από τον θόρυβο που κάνουν οι μηχανές και οι κόφτες στο Ελασματουργείο και στο σωληνουργείο, τώρα η απόλυτη σιγή. Τα ποσοστά ανεργίας τρομάζουν.

Στις καλές εποχές στην ζώνη του περάματος απασχολούνταν τουλάχιστον 20.000 τεχνίτες. Τώρα με το ζόρι δεν φτάνουν ούτε τα 300 άτομα. Απαξιώνονται όχι μόνο οι δουλειές , αλλά και τα μηχανήματα όπως αυτό εδώ το ρομπότ, που έχει να δουλέψει περισσότερο από 15 χρόνια.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ

Και για όσους βρήκε η κάμερα του STAR μέσα στο ναυπηγείο της ΝΑΥΣΙ, τα μεροκάματα που κάνουν κάθε μήνα μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στο Πέραμα, δεν υπάρχει καμία κρατική πρωτοβουλία τα τελευταία χρόνια για να ανακουφίσει την συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, παρά τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις ότι η Ζώνη θα ζωντανέψει.

Η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για αυτούς τους ανθρώπους, που κάποτε αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης.

Κάποτε τα καφενεία στο Πέραμα ήταν ο τόπος συγκέντρωσης των ε��γαζομένων στη Ζώνη. Τώρα μοιάζουν με παραρτήματα του ΟΑΕΔ. Η πολιτεία μας αντιμετωπίσει σαν ζητιάνους λένε....

Ακόμη και το απλούστερο δεν έχει γίνει. Να υπάρξει ανοχή από την πολιτεία για το ρεύμα ή το νερό. Αυτό δεν έχει γίνει ούτε έστω σε πολύτεκνες οικογένειες με άνεργους γονείς.