​Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη περνά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, η τηλεοπτική άδεια που χάνει ο Ιωάννης Καλογρίτσας, ο οποίος δεν κατέβαλλε τα περίπου 18 εκατομμύρια που όφειλε.

«Είμαι έτοιμος μέσα στις επόμενες ημέρες να πληρώσω τη δόση από τα 61,5 εκατομμύρια και να αποκτήσω την άδεια. Αυτή η δήλωσή μου είναι επίσημη. Και ταυτόχρονα θέλω να επαναλάβω το αίτημα που είχα κάνει προς τα κανάλια τα οποία δεν έχουν αποκτήσει τελικώς άδεια ότι εγώ είμαι έτοιμος να αποκτήσω τα κανάλια τους προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Εάν μας πληροφορήσουν ότι αποκτούμε αυτό το δικαίωμα εντός δύο - τριών ημερών είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε την πρώτη δόση» είπε ο κύριος Ιβάν Σαββίδης.

«Οι διαδικασίες οι γραφειοκρατικές για τις υπόλοιπες άδειες δεν σταματούν ούτε καθυστερούν. Έχουμε οργανώσει μια διαδικασία η οποία έχει δικλίδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις φάσεις» τόνισε ο υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Το κουβάρι των εξελίξεων άρχισε να ξετυλίγεται με μια ανακοίνωση που εξεδόθη λίγο μετά τις 11 το πρωί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης η οποία γνωστοποίησε πως απορρίπτει αίτημα του Ιωάννη Καλογρίτσα για προθεσμία 48 ωρών διότι, λό��οι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της πρώτης δόσης σήμερα: «… Η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

«Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κένεντυ.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και ��ην αξιοπρέπειά μας. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου.

Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ' αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη» τονίζει ο Ιωάννης Καλογρίτσας σε ανακοίνωση του.

«Ο κύριος Καλογρίτσας συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία με χρήματα που δεν είχε. Αυτό σημαίνει ότι όλη του η οικονομική συμπεριφορά επηρέασε όλους τους άλλους υποψηφίους. Και αυτό καθιστά τον διαγωνισμό στο σύνολο του άκρως προβληματικό» ανέφερε ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου Πάνος Λαζαράτος.

Σε αυτή τη νομική βάση άλλωστε τίθενται σειρά ερωτημάτων για τον διαγωνισμό συνολικά και τις δικλείδες που τελικά δεν υπήρχαν για να αποκλειστούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Ένας τέτοιος διαγωνισμός δεν μπορεί να σταθεί. Έχει καταρρεύσει κυρίως πολιτικά και ηθικά. Νομικά πιστεύω ότι στο τέλος της διαδικασίας θα έρθει το νομικό σύστημα της χώρας για να επιβεβαιώσει ότι όλα αυτά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια φάρσα» τόνισε ο δικηγόρος και πρώην μέλος του ΕΣΡ Αντώνης Βγότζας.

«Ανακύπτουν άλλα δυο κρίσιμα πολιτικά και νομικά ζητήματα. Το πρώτο αφορά τον αθέμιτο ανταγωνισμό. που πιθανώς δημιουργείται μετά την αποχώρηση κάποιου από τους λεγόμενους υπερθεματιστές, που όμως του είχε επιτραπεί να συμμετάσχει στη διαδικασία και έτσι ανέβασε πάρα πολύ ψηλά, ενδεχομένως, τον πήχη. Και το δεύτερο θέμα αφορά αν θα γίνει έτσι την αυτόματη μεταβίβαση της άδειας στον πρώτο επιλαχόντα, όταν μέχρι τώρα στη διαδικασία γίνονταν διαφορετικοί γύροι» υπογράμμισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μετά τον αποκλεισμό Καλογρίτσα , η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά αφού πρώτα ελεγχθεί το πόθεν έσχες του κ.Σαββίδη, από την ίδια επιτροπή που έλεγξε και τα πόθεν έσχες των υπολοίπων υπερθεματιστών.