​Μια εντελώς διαφορετική τροπή παίρνει η υπόθεση της απόφασης των γονέων και κηδεμόνων του 1ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, να μη γίνει δεχτή η φοίτηση προσφυγόπουλων.

Η έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Σε αυτήν, σχεδόν όλοι οι γονείς, εκτός από πέντε, ήταν κατά της προσέλευσης στο σχολείο παιδιών προσφύγων.

Τότε, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Βάνα Μπρουσκέλη-Δημητριάδου μιλώντας σε τοπικά sites έκανε λόγο για «ομόφωνη απόφαση για καθαρό όχι, χωρίς προϋποθέσεις».

Ακολούθησαν πάρα πολλά σχόλια στα social media, στα οποία μιλούν για ρατσιστική δήλωση της κυρίας Μπρουσκέλη.

Η ίδια, μιλώντας στο star.gr, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, τονίζοντας πως όχι μόνο διαφωνούσε και διαφωνεί με την απόφαση αυτή των γονιών, αλλά λόγω του ότι προσπαθούσε να τους μεταπείσει, πολλοί της επιτέθηκαν λεκτικά το βράδυ της Παρασκευής. «Θεώρησαν ότι επειδή μιλούσα με καλά λόγια για τους πρόσφυγες, ήθελα να τους φέρω και στο σχολείο… Έτσι μου έλεγαν. Eκείνο το βράδυ, κινδύνεψα και εγώ και ο σύζυγός μου. Είμαι πολύ στεναχωρημένη με την διάσταση που πήρε όλο το ζήτημα».

«Η απόφαση της συντριπτικής, δυστυχώς, πλειοψηφίας των γονέων που παραβρέθηκαν είναι να μην επιτραπεί να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα που φιλοξενεί η πόλη μας στο σχολικά συγκρότημα του 1ου δημοτικού σχολείου. Μια απόφαση που αν μη τι άλλο δεν εκφράζει τα δημοκρατικά αισθήματα που με διακατέχουν τόσο ως πολίτη αυτού του τόπου όσο και ως γιατρό που έχω ορκιστεί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους συνανθρώπους μου.

Δεν θέλω να αναφερθώ στις συνθήκες της γενικής συνέλευσης αναλυτικά αλλά πρέπει να επισημάνω ότι αυτή διεξήχθη κάτω από απειλές εναντίον μου και όσων ελαχίστων υποστηρίξαμε το αυτονόητο δικαίωμα να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα κάτω από τις διαδικασίες που το αρμόδιο υπουργείο έχει εκπονήσει. Απειλές και ύβρεις εναντίον μου διότι ορισμένοι είχαν αποφασίσει να μην κάνουν συζήτηση και να ζητήσουν να ενημερωθούν, αλλά προσήλθαν στο σχολείο για να προπηλακίσουν», σημειώνει.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε η κυρία Μπρουσκέλη στο star.gr, στο παρελθόν με τον σύζυγό της, είχε βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Λόγω του επαγγέλματός της που είναι Ωτορινολαρυγγολόγος, είχε εξετάσει προσφυγόπουλα στα ΣΕΑ Πλατάνου, έξω από την Αλεξάνδρεια τον περασμένο Φλεβάρη.

Παρατίθεται και φωτογραφία:

Στη συνέχεια η κυρία Βάνα Μπρουσκέλη-Δημητριάδου, αναφέρθηκε στην απόφαση της να παραιτηθεί από πρόεδρος του του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου- 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.

δφηδη.jpg


«��πειδή εγώ και ορισμένοι άλλοι γονείς, δυστυχώς ελάχιστοι, υποστηρίξαμε όπως είπα παραπάνω το καθολικά αναγνωρισμένο δικαίωμα των παιδιών αυτών να φοιτήσουν όπως ο νόμος επιτάσσει, βρεθήκαμε μέσα σε μια δίνη που δεν ταιριάζει ούτε ανταποκρίνεται στον αξιακό μας κώδικα. Μετά από αυτά πιστεύω ότι είναι μονόδρομος η παραίτησή μου από την θέση της προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου. Είναι προφανές ότι δεν μπορώ να υλοποιήσω μια τέτοια απόφαση η οποία πέρα από το ότι δεν προβλέπεται από πουθενά, εξυπηρετεί μόνον λογικές που είναι ξένες σε μένα».

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ο ρατσισμός: Ούτε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας θέλουν προσφυγόπουλα σε σχολείο