​Άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις βρίσκονται πιθανότατα πίσω από την απόπειρα απαγωγής του γιου εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου που έγινε πριν από τρία χρόνια στη Βούλα. Ωστόσο έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει παραλείψεις που υπήρξαν στο αρχικό στάδιο της έρευνας.

Μια ίδια πινακίδα κυκλοφορίας από ένα καμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι στην απόπειρα απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου τον Δεκέμβριο του 2013 βρέθηκε στη γιάφκα του Μαραθώνα που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Πετρακάκος και ανακαλύφθηκε δυο χρόνια μετά. Αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο που έβαλε τον 37χρονο στο κάδρο των υπόπτων για την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή.

Η σύνδεση των δυο υποθέσεων, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, έγινε όταν η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία και τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν την πινακίδα και στις δυο υποθέσεις. Ένα ακόμα στοιχείο ότι υπήρχε συνεργασία ποινικών και τρομοκρατών.

Επίσης, στην γιάφκα του Μαραθώνα βρέθηκε απόκομμα εφημερίδας που αναφερόταν στον Κίκο Μαρτίνο αλλά και μια συγκεκριμένη φράση που θα έλεγαν οι απαγωγείς στην οικογένειά του όταν θα ολοκλήρωναν την απαγωγή. Αν βέβαια ο 33χρονος δεν είχε ξεφύγει κάνοντας όπισθεν με το αυτοκίνητό του.

Τι συνέβη όμως και μέσα στον φάκελο για την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή δεν υπήρχε το οπτικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής; Για ποιο λόγο οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν είχαν συμπεριλάβει ένα τόσο σημαντικό στοιχείο που κάνουν ακόμα και στις πιο απλές υποθέσεις; Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, η συγκεκριμένη παράλειψη έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στους κόλπους της αστυνομίας ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τη σύνδεση της ομάδας Πετρακάκου με την απόπειρα απαγωγής.

Διαβάστε επίσης:

Στόχος απαγωγής και το 2010 ο γνωστός επιχειρηματίας