​Στον ανακριτή Ηρακλείου οδηγούνται σήμερα το μεσημέρι ένας 42χρονος, η 37χρονη σύζυγος του, ο 16χρονος γιος τους και ο 79χρονος παππούς της οικογένειας (και πατέρας του 42χρονου), οι οποίοι είχαν στήσει επιχείρηση διακίνησης κοκαΐνης στην Κρήτη!

Η… «Pablo Escobar» οικογένεια, συνελήφθη ταυτόχρονα την περασμένη Τετάρτη, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, ενώ η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε ποσότητα 3.224 γραμμαρίων κοκαΐνης, την οποία είχαν κρύψει σε χωράφι της οικογένειας, σε περιοχή του χωριού Λαράνι του Ηρακλείου.

Μάλιστα οι αστυνομικές Αρχές, θεωρούν τον 42χρονο «εγκέφαλο» της υπόθεσης και τον χαρακτηρίζουν ως τον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών της Κρήτης και της Ελληνικής περιφέρειας.

Εναντίον των τεσσάρων ο Εισαγγελέας έχει ασκήσει κακουργηματικές διώξεις.

ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ Η... ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:

Ο πατέρας κανόνιζε την εισαγωγή της κοκαΐνης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, με τις πληροφορίες του cretapost να αναφέρουν πως η χώρα που ε��χαν επιλέξει για να αγοράζουν τα σκληρά ναρκωτικά ήταν η Ολλανδία.

Στη συνέχεια οι ποσότητες κοκαΐνης, τις οποίες πρώτα είχαν επεξαργαστεί, φυλάσσονταν σε λακούβες που είχε σκάψει η οικογένεια σε χωράφι που διατηρούσε στην περιοχή.

Από εκεί και πέρα είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με διάφορους «αγοραστές» στην Κρήτη όπου και κανόνιζαν ραντεβού για να γίνει το… αλισβερίσι.

Μάλιστα, στην διακίνηση των ναρκωτικών ο πατέρας δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί και το 16χρονο παιδί του!

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ:

Σύμφωνα με το cretapost, ο 42χρονος πατέρας, φαίνεται πως ήταν γνώριμος στις αρχές καθώς το 2012 είχε συλληφθεί ξανά από τους αστυνομικούς έχοντας στην κατοχή του 100 γραμμάρια κοκαΐνης.

Τον τελευταίο καιρό στα γραφεία του Αστυνομικού Μεγάρου είχαν φτάσει πληροφορίες για την συνέχιση της δράσης του 42χρονου ο οποίος αυτή τη φορά είχε βάλει στην… επιχείρηση και όλη την οικογένειά του.

Οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση των συγκεκριμένων πληροφοριών αποφάσισαν να κάνουν «έφοδο» στο σπίτι της οικογένειας και να ψάξουν και το χωράφι.

Εκεί βρήκαν και κατάσχεσαν πέντε συσκευασίες με 3.224 γραμμάρια κοκαΐνης, 26.650 ευρώ σε μετρητά, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα αλλά και ένα κυνηγετικό όπλο που ανήκει στον 79χρονο παππού.

Νωρίτερα, είχαν προχωρήσει στην σύλληψη του 42χρονου τον οποίον και εντόπισαν στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» που μόλις είχε πατήσει το πόδι του στο… Ηράκλειο αλλά και την 37χρονη σύζυγό του στον χώρο εργασίας της.

Ο παππούς και το 16χρονο παιδί συνελήφθησαν κατά τις έρευνες που έκαναν οι αρχές στο σπίτι της οικογένειας.

ΕΣΟΔΑ...260.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ:

Κοντά στις 260.000 ευρώ θα έβγαζε η οικογένεια από την πώληση της κοκαΐνης στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, αυτή τη στιγμή το ένα γραμμάριο κοκαΐνης πωλείται στα 80 ευρώ. Δεδομένου ότι οι αρχές βρήκαν 3.224 γραμμάρια κοκαΐνης τα έσοδα που θα απέφερε στην οικογένεια θα ήταν 257.920 ευρώ!