​Απάντηση με απειλές εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη έδωσε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», για τα όσα είχε δηλώσει προ ημερών, ότι θα καθαρίσει τα Εξάρχεια μέσα σε ένα μήνα από όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν κ��ι με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει... Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει...», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

Επίσης, στο κείμενο γίνεται αναφορά στο κατειλημμένο κτίριο όπου στεγάζεται το Κ*ΒΟΧ , για το οποίο οι αρχές ασφαλείας λένε ότι είναι η στέγη του «επιχειρησιακού βραχίονα» του «Ρουβίκωνα».

«Το κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΧ, που εκτός α��ό το να φτιάχνει καφέδες, φιλοξενεί δεκάδες δράσεις, εκδηλώσεις, αυτοοργανωμένες δομές, ομάδες και πρωτοβουλίες, καταλήφθηκε το 2012, πάνω από ένα χρόνο πριν από την δημιουργία του Ρουβίκωνα. Δεν τ�� κατέλαβε ο Ρουβίκωνας γιατί Ρουβίκωνας τότε δεν υπήρχε. Επίσης, εμείς τουλάχιστον, θυμόμαστε τη φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε την ανακατάληψη του σφραγίζοντάς το με εκατοντάδες τετραγωνικά λαμαρίνας περιμετρικά, μια ανακατάληψη που βάστηξε μόλις λίγες ώρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Θα τελειώσω τα Εξάρχεια από τον πρώτο μήνα»