​Τη�� ώρα που η ελληνική οικονομία διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις, η εταιρία «Τοξότης» συμφερόντων Καλογρίτσα κατάφερνε να παίρνει από την Τράπεζα Αττικής δάνεια εκατομμυρίων ευρώ με τέτοια ευκολία και διευκολύνσεις, σαν να είχε ο ίδιος ο επιχειρηματίας τα κλειδιά του ταμείου της Τράπεζας. Και μπορεί στην εταιρία «Τοξότης» η δανειοδότηση να δινόταν απλόχερα δεν συνέβαινε όμως το ίδιο με άλλους μικροεπιχειρηματίες που περνούσαν δια πυρός και σιδήρου και για να μπορέσουν να ρυθμίσουν ένα δάνειο τους μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Αποκαλυπτικά μάλιστα είναι τα στοιχεία για τα κέρδη που εμφανίζει η εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την ICAP, τα καθαρά κέρδη το 2013 ήταν 798.105 ευρώ και τα μεικτά κέρδη 3.726.341 ευρώ. Το 2014 ο τζίρος ήταν στα 26.286.452 ευρώ.Παρόλα αυτά ο επιχειρηματίας κατάφερε με αυτά τα ποσά να πάρει δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, ύψους 50,5 εκατομμυρίων ευρώ διπλάσιο ποσό από τον τζίρο που έκανε!

Η εταιρία «Τοξότης» χρησιμοποιούσε τις συμβάσεις των δημοσίων έργων που αναλάμβανε για να δίνει άλλοθι δανειοδότησης στην Τράπεζα Αττικής. Στους εν λόγω διαγωνισμούς, οι εκπτώσεις του «Τοξότη» ξεπερνούσαν το 45%, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τράπεζες και εργολάβους. Όπως είναι φυσικό, τα έργα με τέτοια έκπτωση αφήνουν τις περισσότερες φορές απλήρωτο προσωπικό προμηθευτές και υπεργολάβους.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, την Παρασκευή η Κάτια Μακρή, τον Ιανουάριο του 2015 η τράπεζα Αττικής του έδωσε δάνειο 11 εκατομμύρια ευρώ ,τον Μάιο 20 εκατομμύρια ευρώ και τον Νοέμβριο 19.5 εκατομμύρια ευρώ .

Για τα δάνεια που έδινε η Τράπεζα Αττικής στον Χρηστό Καλογρίτσα έχει ανοίξει "πόλεμος" μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ. «Από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το πιστοδοτικό όριο του κ. Καλογρίτσα πολλαπλασιάστηκε, με αποτέλεσμα να λάβει δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ορισμένα εκ των οποίων φαίνεται ότι συνδέονται με την προσπάθειά του να πάρει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες» αναφέρει η ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης, υποστηρίζει ότι η Τράπεζα Αττικής ήταν... παραμάγαζο της Νέας Δημοκρατίας και του Πασοκ.

Η πίεση πάντως της υπόθεσης Αττικής-Καλογρίτσα σε κυβερνητικό επίπεδο είναι πλέον αισθητή. Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας ξάδερφος του πρωθυπουργού σε συνέντευξη του υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός και μιλά ξεκάθαρα για βαρίδια μέσα στην κυβέρνηση.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Στα όρια της φτώχειας ο καναλάρχης Καλογρίτσας-Έπαιρνε επιστροφή από την εφορία!

Βροχή οι καταγγελίες των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΤΟΞΟΤΗΣ» του Χρήστου Καλογρίτσα

Νέες αποκαλύψεις: «Κάνουλα» δεκάδων εκ. ευρώ στον Καλογρίτσα από την Αττικής με επιτόκιο 4%!

Ν.Δ. κατά Τσίπρα για Τράπεζα Αττικής και Καλογρίτσα

Ανασχηματισμό για να φύγουν τα βαρίδια θέλει ο Τσίπρας! «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλες αδυναμίες»