​Ανάπλαση περίμεναν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες στην οδό Παλαιολόγου στον Πειραιά, και αυτό που βλέπουν είναι χώματα, μπάζα, ξεριζωμένα δέντρα, φρεάτια στον αέρα και σπασμένους σωλήνες.

Όπως μας είπαν οι κάτοικοι, τα έργα από την εταιρία «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα ξεκίνησαν 22 Αυγούστου. Μόνο που πριν από δυο εβδομάδες σ��αματήσαν.

«Κάνουμε απεργία γιατί τα παιδιά δεν πήρανε τα λεφτά. Εγώ έχω τέσσερις μήνες που είμαι απλήρωτος. Παίρνω μισά λεφτά και τα άλλα μισά τα κρατάνε. Ένσημα κολλάνε μισά» δήλωσε στην κάμερα του Star, υπάλληλος της εταιρίας.

Όσοι ζουν η έχουν επιχειρήσεις στην περιοχή είναι πυρ και μανία με το χάος που αντικρύζουν καθημερινά:

«Έχω απελπιστεί από την κατάσταση εδώ πέρα. Οι εργάτες σταμάτησαν γιατί δεν πληρώνονται από την εταιρία Τοξότης» δήλωσε επιχειρηματίας της περιοχής στην κάμερα του Star.

Το έργο για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Πειραιά έχει συνολικό προϋπολογισμό 19.300 000 ευρώ. Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2016.

Την ίδια ώρα στη Φιλοθέη ένα άλλο έργο που έχει αναλάβει η εταιρία Τοξότης για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ είναι στον αέρα. Η εταιρία έχει πληρωθεί για το έργο όπως δήλωσέ η ΔΕΔΔΗΕ, αλλά ο υπεργολάβος δεν πληρώθηκε ποτέ. Αποτέλεσμα; Τα δέντρα να καλύπτουν τα καλώδια της ΔΕΗ:

«Όλες οι συμβάσεις εργολαβίας, οι οποίες τηρούν όλες τις προϋποθέσεις, αποπληρώνονται κανονικά και σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχει πολύ μικρή χρονική καθυστέρηση» ήταν η απάντηση της ΔΕΔΔΗΕ.

Απλήρωτοι όμως είναι και οι εργαζόμενοι στην εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ που δουλεύουν σε έργο της εταιρίας σε Κόρινθο και Βοτανικό.

Ακούστε στο video τι λένε μπροστά στην κάμερα, καθώς οι περισσότε��οι δεν έχουν πάρει χρήματα εδώ και 3-4 μήνες.