Φύλλο και φτερό θα γίνει το πόθεν έσχες του ενδεχόμενου επενδυτή που θα εκτιμήσει το ακίνητο του Καραμπάτσου στην Ιθάκη στα 100 εκατομμύρια και θα δανειοδοτήσει τα τηλεοπτικά σχέδια του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Πηγές της αγοράς τονίζουν μάλιστα πως ο έλεγχος πόθεν έσχες πρέπει να φτάσει πολλά χρόνια πίσω.

«Δεν υπάρχει η δυνατότητα κάποιος ιδιώτης να δανειοδοτήσει τον κύριο Καλογρίτσα με βάση τα παραστατικά και τα δικαιολογητικά που κατέθεσε. Σύμφωνα με τα δικαιολογητικά η προσημείωση και η υποθήκη για τα δύο ακίνητα της εταιρείας Αγυιά, έχει δοθεί για ενδεχόμενο δάνειο από τράπεζα», αναφέρει στο Star ο καθηγητής του διοικητικού δικαίου Πάνος Λαζαράτος.

«Αν υπάρχει υποψήφιος αγοραστής από τα ακίνητα που αφορούν τις τηλεοπτικές άδειες και αυτός θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να δηλώσει την προέλευση των χρημάτων», τονίζει ο Παναγιώτης Πανέλης, φοροτεχνικός-ορκωτός εκτιμητής.

1.jpg

Για παράδειγμα αυτό το έγγραφο θα χρειάζεται μια υπογραφή πια από ελεγκτική εταιρία, όπως αυτό το χαρτί που βλέπετε.

2.jpg

Εδώ βλέπετε την υπογραφή της εταιρίας Grant Thornton στον ισολογισμό της κατασκευαστικής εταιρίας του Χρήστου Καλογρίτσα το 2013.

Πρόκειται για την ίδια εταιρία που συμβούλε��ε την Επιτροπή Κρέτσου και δεν έβαλε καμία υπογραφή στον έλεγχο πόθεν έσχες του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, τον οποίο έλεγχο είχε αναλάβει.

Το πρόβλημα για τον κ. Καλογρίτσα είναι πως προφανώς περίμενε δανειοδότηση για τα περίπου 9 εκατομμύρια της Α δόσης για την άδεια από την Τράπεζα Αττικής, με εγγύηση απιδιές και ελιές.
Αλώστε το όχι ήταν άγνωστη λέξη στη σχέση Καλογρίτσα - τράπεζας Αττικής.

Η τράπεζα που τον δανειοδότησε με περίπου 127,6 εκατομμύρια από το 2011, δε θα είχε δεύτερες σκέψεις για τα ποσά των εγγυητικών επιστολών που χρειαζόταν για διάφορα δημόσια έργα που ανέλαβε.

Την αδικία καλείται πλέον να διορθώσει η Επιτροπή Ενστάσεων του διαγωνισμού αδειοδότησης, η οποία αποτελείται από:

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΛΑΧΟΥ Νομικός
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ Καθηγητής Πληροφορικής
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Προϊστάμενος στο Υπ.Εσωτερικών

Πρόκειται εν τέλει για έναν διαγωνισμό που θα έπρεπε να αποτελεί μνημείο διαφάνειας και έχει μετατραπεί σε σουρωτήρι, με θύματα 2.000 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους , των οποίων το μέλλον τους οδηγεί σαν να είναι πρόβατα επί σφαγή στα βοσκοτόπια της Ιθάκης.