​Αποκ��λυπτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε αποκλειστικά στο Star και στον Βαγγέλη Γκούμα, ο λογιστής της εταιρίας ΑΓΥΙΑ Α.Ε που ανήκει στον Σπύρο Καραμπάτσο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τι υποστηρίζει ο κύριος Βασίλης Καραούζας για τα οικόπεδα που παραχώρησε ως εγγύηση ο επιχειρηματίας στον Ιωάννη Καλογρίτσα προκειμένου να πάρει την τηλεοπτική άδεια.

Η εταιρία ΑΓΥΙΑ Α.Ε που ανήκει στον Σπύρο Καραμπάτσο σύμφωνα με τον λογιστή της εταιρίας, μέχρι τα τέλη του 2015 εμφανίζεται να έχει μόνο 1500 στρέμματα στην Ιθάκη με αξία 120,000 ευρώ. Ωστόσο στο πληρεξούσιο που προσκόμισε ο Ιωάννης Καλογρίτσας προκειμένου να αποδείξει το πόθεν έσχες του, εμφανίζονται 3.000 στρέμματ�� ως περιουσία της εταιρίας ΑΓΥΙΑ που δόθηκαν ως εγγύηση.

«Έχει τα ακίνητα που είναι γύρω στα 120.000 περίπου. Είναι αυτά τα κτήματα της Ιθάκης. Τα εμφανιζόμενα κτήματα είναι γύρω στα 1.500 στρέμματα. Η λογιστική τιμή τους είναι γύρω στα 120.000 ευρώ» εξήγησε ο Λογιστής της Εταιρίας ΑΓΥΙΑ Α.Ε. Βασίλης Καραούζας.

Όσο για τα υπόλοιπα κτήματα τα οποία αναφέρει ο κύριος Καραμπάτσος μιλώντας για εκατό εκατομμύρια και χιλιάδες στρέμματα, ο λογιστής απαντά:

«Είναι από ότι είχα ακούσει παλαιότερα σε προσύμφωνο από ότι με είχε ενημερώσει, χωρίς να έχω δει κάποια χαρτιά στα χέρια μου. Ο ισολογισμός αναφέρει τα 1.500 στρέμματα, τα οποία μεταφέρονται από παλιά, από το 1987».

Στην ερώτηση αν τα συγκεκριμ��να στρέμματα είναι προσημειωμένα απαντά:

«Δεν το έχω υπόψιν μου. Δεν με έχει ενημερώσει για κάτι τέτοιο. Υπάρχει ένα δάνειο σε κάποια τράπεζα. Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς ποσό. Είναι γύρω στο ενάμιση εκατομμύριο», προσθέτοντας ότι:

«Αυτά που έχει αγοράσει με προσύμφωνο, τα οποία δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στο όνομα της εταιρίας,. Γι΄αυτό και φαίνεται υπόλοιπο στο ενεργητικό του ισολογισμού».

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρίας ΑΓΥΙΑ Α.Ε το 2015, το σύνολο της καθαρής θέσης και των υποχρεώσεων της εταιρίας ανέρχεται σε 1.299,476,29 ευρώ. Η εταιρία έχει μηδενικό κύκλο εργασιών,μηδενικά έσοδα, μηδενικές αγορές, μηδενικούς φόρους εισοδήματος.

Πουθενά στην εταιρία δεν εμφανίζονται τα στρέμματα για τα οποία ο Σπύρος Καραμπάτσος εμφάνισε πληρεξούσιο από τα αδέρφια Δενδρινού.

Στην ερώτηση αν τα υπόλοιπα που δωρίζει στο κύριο Καλογρίτσα αναφέρονται στον ισολογισμό του 2015,ο λογιστής απαντά:

«Όχι είναι με προσύμφωνο. Το προσύμφωνο μπορεί να έχει και αυτό σύμβαση. Δηλαδή να μπορεί ο ίδιος ο αγοραστής να κάνει συμφωνητικό αγοραπωλησίας είτε στην εταιρία είτε σε κάποιον άλλον, δεν έχει σημασία».

Όσο για το αν ο κος Καραμπάτσος είχε ενημερώσει τον λογιστή του για την κίνηση να δωρίσει τα χρήματα στον Καλογρίτσα;

«Δεν έχουμε μιλήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου» απαντά ο κύριος Καραούζας και τονίζει πως η εταιρία ΑΓΥΙΑ, «είναι μια εταιρία με προβλήματα βέβαια. Είναι εμφανής ο ισολογισμός δεν έχει κρύψει κάτι. Θα την χαρακτήριζα προβληματική το λιγότερο. Όταν οι υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα ίδια κεφάλαια, αντιλαμβάνεστε ότι είναι σε δυσχερή θέση η εταιρία», προσθέτοντας ��ως:

«Έπρεπε να ενταχθούν και τα υπόλοιπα στρέμματα για να κλείσει και η όλη διαφορά γιατί θα εμφανιζόντουσαν σαν ακίνητα η όλη ιστορία του 1,5 εκατομμυρίου. Θα ήταν περιουσιακά στοιχεία πρόσθετα με τα τριάμιση χιλιάδες στρέμματα που ήταν τα προσύμφωνα».

ΤΙ ΕΧΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ:

«1500 στρέμματα και 3.500 στρέμματα απ΄ότι θυμάμαι σε προσύμφωνο» λέει ο λογιστής.

Αν στο προσύμφωνο είναι τα αδέλφια που εμφανίζονται να έχουν πεθάνει, ο λογιστής απαντά:

«Λίγο θυμάμαι ένα όνομα Δενδρινός. Κάτι μου λέει. Τώρα τα υπόλοιπα… δεν θυμάμαι ποιος ήταν».

Γιατί δόθηκε όμως η εγγύηση των οικοπέδων στον Ιωάννη Καλογρίτσα;

«Για να απαντήσω πρέπει να ξέρω τις λεπτομέρειες της συμφωνίας τους, που δεν την γνωρίζω» εξηγεί ο λογιστής ο οποίος στην ερώτηση αν πιστεύει πως μπορεί να υπάρχουν ανταλλάγματα, απαντά:

«Δεν φαίνεται λογικό; Δεν πρέπει να έχει κάποια σχέση με ανταλλαγή ποσοστών στην υπόθεση; Δεν δίνεις εγγύηση κάτι από το οποίο αποξενώνεσαι έμμεσα χωρίς να υπάρχει κάποιο όφελος».

***Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Καραούζας σταμάτησε να συνεργάζεται με τον Σπύρο Καραμπατσο το 2015.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.