Ιδιαίτερης μεταχείρισης είχε τύχει επώνυμος κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνα, ο οποίος κρατείται εκεί για ποινική-οικονομική υπόθεση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο αιφνιδιαστικός έλεγχος κλιμακίου στις φυλακές, έφερε στο φως… κελί-σουίτα, στο οποίο ��μενε ο επώνυμος κρατούμενος.

fylakesmesa.jpg
Εφοδιασμένο με όλα τα κομφόρ, το κελί διέθετε τρεις χώρους, ξεχωριστή τουαλέτα, άνετη και με πλήρη εξοπλισμό, κρεβάτι με ...αφράτο πάπλωμα, κομοδίνο, πολυθρόνες, κουζίνα και πλυντήριο ρούχων, εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση με την εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνουν οι χιλιάδες κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας.

ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΕΛΙ:

Ο επιθεωρητής σε αιφνιδιαστική πρόσφατη επίσκεψη και έλεγχο στις φυλακές του Αυλώνα, ζήτησε να του ανοίξουν μια κλειδωμένη πόρτα για την οποία τον διαβεβαίωσαν ότι είναι αποθήκη. Τελικά, η αποθήκη αποδείχθηκε σουίτα πολυτελείας (κατασκευασμένη το 2014), η οποία προοριζόταν για «υψηλούς» κρατούμενους.

fylakes708_6.jpg

Ο εισαγγελέας ζήτησε αμέσως πειθαρχικό έλεγχο (ΕΔΕ) για τη διευθύντρια της φυλακής και τον αρχιφύλακα. Ακολούθησε η μετάθεση της διευθύντριας στον Ελεώνα Θήβας (στο παράρτημα αποτοξίνωσης), ενώ ο αρχιφύλακας μετατέθηκε στην Κόρινθο.

Η ανακοίνωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου:

«Το υπουργείο με τα θεσμοθετημένα όργανά του ερευνά κάθε ένδειξη δυσλειτουργίας ή παρανομίας, είτε αυτή προκύπτει α��ό κάποια πραγματική κατάσταση, είτε από δημοσιεύματα. Στο πλαίσιο αυτό ήδη διεξάγεται διοικητική έρευνα για συγκεκριμένες συνθήκες στις φυλακές Αυλώνα».

Οι καταγγελίες της Ο.Σ.Υ.Ε για την μετακίνηση της διευθύντριας και του αρχιφύλακα:

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων με αφορμή την μετακίνηση της διευθύντριας και του αρχιφύλακα που συνοδεύονται και από άλλες μετατάξεις σε σωφρονιστικά καταστήματα, καταγγέλλει ότι πρόκειται για σκόπιμες, άδικες και εκδικητικές μετακινήσεις, τονίζοντας πως:

«Υπηρεσιακά μας εξοντώνουν ηθικά μας ευτελίζουν, βιολογικά αναμένουμε την συνέχεια των προγραφών. Μετά από αυτά είναι προφανές πως, για ότι συμβεί στον εργασιακό μας χώρο ή προσωπικά ε��αντίων μας, αποκλειστικά υπεύθυνοι θα είναι όσοι ακούν τους ανερυθρίαστους συνωμοσιολογούντες και ανάλογα αποφασίζουν».

Μάλιστα η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι κάποιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν δεχτεί απειλές:

«“Αυτά που ξέρατε να τα αφήσετε”… “θες να ρίξεις την κυβέρνηση!”, “Στο φυλάω να το ξέρεις!”, είπε κάποιος στη Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης Αυλώνα. “Θα φας το κεφάλι σου αν συνεχίσεις να διαφωνείς με το θέμα του Αττικού νοσοκομείου και να λες ότι λένε και οι συνδικαλιστές”, “σε έχω προειδοποιήσει μην το ξεχνάς”, είπαν στη Διευθύντρια του Ψυχιατρείου. Το ίδιο έκαναν και στον αρχιφύλακα της φυλακής Χανίων, τον οποίο απείλησαν λέγοντάς του “αν δεν άνοιγες την πτέρυγα θα σε έστελνα απλό υπάλληλο στην Κομοτηνή”».

Για το κελί-σουίτα, τον ένοικό του, τους κατασκευαστές του και τις ενδεχόμενες ευθύνες αναμένεται το πόρισμα της διοικητικής έρευνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.