Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στον Ασπρόπυργο, καθώς διέρρευσε επικίνδυνο χημικό υλικό σε αποθήκες διανομής εμπορευμάτων, επί της οδού Μεγαρίδος.

Η διαρροή συνέβη, όταν κατά την διάρκεια μεταφοράς της βαριάς δεξαμενής, έπεσε στο έδαφος και έσπασε, με αποτέλεσμα να διαχυθεί φορμαδεϋλδη, ένα εύφλεκτο χημικό υγρό, το οποίο είναι καρκινογόνο ενώ δεν πρέπει να έρθει καθόλου σε επαφή με τα μάτια και το δέρμα.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άνδρες της Πυροσβεστικής που απομάκρυναν αμέσως τον κόσμο από το σημείο, αλλά και συνεργείο περιβαλλοντικής εταιρείας ρίχνοντας χώμα και πριονίδια στο σημείο, προκειμένου να απορροφηθεί η ποσότητα του χημικού.

ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΤΟ ΥΠΕΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΡΡΟΗ: ΔΙΧΩΣ ΑΔΕΙΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Διευθύντρια Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας Σόνια Ελευθεριάδου και ο Τμηματάρχης Βασίλης Δαλαμάγκας, ανταποκρίθηκαν αμέσως και μετέβησαν στον Ασπρόπυργο για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ, η εταιρεία δραστηριοποιούνταν δίχως προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για επικίνδυνα υλικά, όπως η φορμαλδεΰδη, και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, ενώ στις αποθήκες της βρέθηκαν 20 δεξαμενές με φορμαλδεΰδη χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας.

Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι έχουν διαταχθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.