Ντυμένος στην πένα- όπως πάντα άλλωστε- με τα αγαπημένα του γυαλιά rayban και πολύ καλή διάθεση, o Ηλίας Ψινάκης πήγε στην τελετή που οργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού για να τιμήσει τους στρατιώτες που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στη λειτουργία κοινωνικών δομών του Δήμου Μαραθώνα.

Οι στρατιώτες βοήθησαν εμπράκτως στην συνεχή λειτουργία των κατασκηνώσεων ΑΜΕΑ του Δήμου Μαραθώνα αποδεικνύοντας έτσι το ήθος τους και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τους διακατέχει.

Στους στρατιώτες απένειμε έπαινο και βραβείο ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ.Ψινάκης, ο οποίος βγαίνοντας από την εκδήλωση, δήλωσε ενθουσιασμένος!

«Έζησα τα κανόνια του Ναβαρόνε», είπε στην εκπομπή "LaBiriBiri" του Ε.

Ο κύριος Ψινάκης εξήρε δημόσια το έργο των στρατιωτών και αναφέρθηκε στα πρόσωπα που φέρονται να έκαναν ατασθαλίες στις κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ του Δήμου του, παίρνοντας τις προμήθειες (τρόφιμα) που προορίζονταν για τα παιδιά της κατασκήνωσης στα... σπίτια τους!

«Αυτές οι κατασκηνώσεις δούλευαν στο παρελθόν με απίστευτα budgets, με την κρίση “έσφιξαν τα λουριά” και το 1.000.000 ευρώ που έπαιρναν για 1 μήνα, έγινε 300.000 ευρώ. Μίλησα με τους γονείς των παιδιών που είναι ήρωες, γιατί υπήρχαν καθυστερήσεις των χρημάτων. Αμέσως χτύπησα τα καμπαναριά, και ο κύριος Σκλαβενίτης μας έφερε όλα τα απαραίτητα τρόφιμα μέχρι να πάρουμε τα λεφτά του υπουργείου. Την πρώτη μέρα που λένε οι υπάλληλοι “πως τα τρόφιμα τέλειωσαν”, αλλά κατάλαβα τι συνέβαινε και έτσι άρχισε το ντάχτιρντι ! Τους… ξήλωσα όλους τους υπαλλήλους -και των ΑΜΕΑ και του δήμου-, που προσλαμβάνονταν οι ίδιοι και οι ίδιοι τόσα χρόνια! Ξεμείναμε από προσωπικό και απευθύνθηκα στ��ν Πάνο Καμμένο, ο οποίος με παρέπεμψε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη, ο οποίος με σύστησε στον Αρχηγό Στρατού Β.Τελίδη! Και σωθήκαμε, γιατί πήραμε μάγειρες από την λέσχη και τρώγανε γκουρμέ τα παιδιά! Του χρόνου θα το κάνω “Αστέρα Βουλιαγμένης”» είπε ο Δήμαρχος Μαραθώνα.

Όπως είπε, ο κύριος Ψινάκης, το υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει έρευνα σε βάθος δεκαετίες.

ΒΙΝΤΕΟ Ε