​Την παραίτησή του υπέβαλε την Τετάρτη ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγος Ιωάννης Θ. Καρατζιάς.

Η παραίτησή θεωρείται κεραυνός εν αιθρία, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πυροσβεστικό σώμα, θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την επιλογή νέου αρχηγού.

Στην παραίτηση του ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής έστειλε επιστολή προς τον Νίκο Τόσκα, λέγοντας του πως θέλει να παραιτηθεί και πως εμμένει σε αυτό.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ:

Στο κείμενο αφού ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, επικαλείται λόγους αρχών και αξιών που τον οδηγούν στο να παραιτηθεί.

Η διαφωνία υπήρχε σχετικά με την κατάρτιση του βαθμολογίου της Πυροσβεστικής που ισχύει στην αστυνομία αλλά θα εφαρμοζόταν για πρώτη φορά στην πυροσβεστική και θα ήταν εναρμονισμένο με αυτό της Αστυνομίας.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής θεώρησε ότι καπελώνεται από τον Τόσκα όσον αφορά στις προαγωγές αποδόσεις βαθμών και διαφωνεί με την απόφαση του. Γι΄αυτό θεώρησε προτιμότερο να παραιτηθεί.

Να σημειώσουμε, ότι αυτή η παραίτηση έρχεται λίγες ημέρες μετά από την αιφνιδιαστική και για ασήμαντη αφορμή απομάκρυνση του Νίκου Τσόγκα από τη θέση του εκπροσώπου τύπου της Πυροσβεστικής με άνωθεν εντολή από το υπουργείο.