​Δυο χρόνια πέρασαν από τον τραγικό χαμό της 22χρονης τότε φοιτήτριας Ειρήνης Τριανταφύλλου και οι πληγές μένουν ακόμα ανοιχτές.

Η άτυχη κοπέλα έχασε τη ζωή της μετά από τροχαίο που σημειώθηκε όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο οποίο επέβαινε το κορίτσι επιστρέφοντας από τις σπουδές της στη Θεσσαλονίκη, συγκρούσθηκε με φορτηγό στα Νέα Μάλγαρα.

eugkgssxtt57e14920028d8.jpg
Ο θάνατος της βύθισε στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά της αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Σήμερα, οι άνθρωποι το Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» του Μεσολογγίου αποφάσισαν στη μνήμη της Ειρήνης, να ενισχύσουν μαθητές της ευρύτερης περιοχής που έχουν οικονομικές ανάγκες.

Κι αυτό γιατί η Ειρήνη, ήταν ένα εξαιρετικά χαρισματικό παιδί με μεγάλη ευφυΐα, ευγένεια, ευαισθησία και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ήταν άλλωστε από τα πρώτα μέλη του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου».

1-1336.jpg
Έτσι φέτος μοιράστηκαν σε 146 παιδιά των δημοτικών σχολείων Μεσολογγίου, Αγίου Θωμά, Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, και άλλων περιοχών σχολικές τσάντες γεμάτες με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη.

Μέσα στις σχολικές τσάντες οι μαθητές βρήκαν και μια «δική» της επιστολή με την οποία προτρέπει τα παιδιά να γίνουν όχι μόνο άριστοι μαθητές αλλά και να σκορπίζουν γύρω τους καλοσύνη.

skdhosyqfa57e1494c487ab.jpg