«Έφοδο» πραγματοποίησαν εισαγγελείς και κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας σήμερα το μεσημέρι στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, με εντολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου! Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει έδρα στη Νέα Κηφισιά και τα γραφεία της βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το σπίτι του ζεύγους Στουρνάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς ζήτησαν να πραγματοποιήσουν έρευνα, για την οποία επικαλέσθηκαν καταγγελίες για εμπλοκή της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Σταυρούλας Νικολοπούλου – Στουρνάρα, ως ιδιοκτήτριας διαφημιστικής εταιρείας, λόγω της προκαταρκτικής έρευνας η οποία διεξάγεται για το ζήτημα της καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εισαγγελείς αρνήθηκαν να επιδείξουν τις ταυτότητές τους, όταν τους ζητήθηκε.
Όπως μετέδωσε το Star, οι εισαγγελείς και η Οικονομική Αστυνομία αφαίρεσαν σκληρούς δίσκους από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα, τα οποία θα προσκομίσουν στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, στο πλαίσιο της έρευνας.
Η υπόθεση τελεί υπό δικαστική διερεύνηση καθώς έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των μελών του ΔΣ και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία στην υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε διενεργήσει διαγωνισμό για την «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του. Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά επιχορηγείται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.
Το ζήτημα είχε γίνει αντικείμενο πολιτικής διαμάχης, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υποστηρίζουν ότι η δράση αυτή ήταν εκτός σκοπού του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή στην παρακολούθηση, τον συντονισμό και την υποβοήθηση ενεργειών για την πρόληψη της εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, δεν συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος.
Αξίζει να επισημάνουμε πάντως ότι σήμερα το μεσημέρι ο κ. Στουρνάρας άλλαξε τη σύνθεση του Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής, η οποία είναι η τράπεζα που έδωσε τις εγγυητικές επιστολές στον κ. Καλογρίτσα, όπως ήταν απαραίτητο προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, την οποία κατέθεσε 40 λεπτά περίπου μετά την εκπνοή της προθεσμίας .
Αλλά και η ίδια τράπεζα επίσης (η οποία κατά σημαντικό μέρος ελέγχεται από το Δημόσιο, με το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) να είναι βασικός μέτοχός της), έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, από την πλευρά της αντιπολίτευσης αυτή τη φορά, σχετικά με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής της.
Επικοινωνία Στουρνάρα με Τσίπρα
Για το ζήτημα της εφόδου εισαγγελικών λειτουργών στο σπίτι του, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τόσο ο κ. Στουρνάρας όσο και ο κ. Τσίπρας εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική δικαιοσύνη.