​Εξαμελής εγκληματική ομάδα προσπάθησε με τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι να περάσει στις φυλακές της Λάρισας ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα. Στην κατοχή τους είχαν ατζέντα με τους έγκλειστους πελάτες ενώ η σπείρα υπολόγιζε να κερδίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Έβαλαν στο αυτοκίνητο τους το τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι, φόρτισαν τις μπαταρίες και από την Αθήνα, έφτασαν έξω από τις φυλακές της Λάρισας για να στήσουν μια χρυσοφόρα επιχείρηση που όπως υπολόγιζαν θα τους έδινε καθαρός κέρδος πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ. Μια επιχείρηση …αερομεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων με πελάτες δεκάδες έγκλειστους κακοποιού�� οι οποίοι μάλιστα είχαν μπει σε λίστα αναμονής και ήταν αποφασισμένοι να πληρώσουν αδρά για να τα αποκτήσουν.

Η δοκιμαστική πτήση του drone όμως πάνω από τη μάντρα της φυλακής έγινε αντιληπτή από τη φρουρά και η κινητοποίηση της αστυνομίας έφερε άμεσα αποτελέσματα.

Αρχικά συνελήφθησαν οι δύο χειριστές του τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου, ένας 19χρονος από την Αθήνα και ένας 26χρονος Αλβανός που ήταν κρατούμενος της φυλακής στη Λάρισα αλλά είχε πάρει πενθήμε��η άδεια.

Η συνέχεια διαδραματίστηκε στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ στη Λάρισα όπου κατέφθασε το παράνομο εμπόρευμα. Ήταν πάνω από 200 γραμμάρια ηρωίνης, μισό κιλό χασίς, δέκα κινητά τηλέφωνα και 25 κάρτε�� SIM. Τα μετέφερε στο σάκο της μια 24χρονη η οποία εντοπίστηκε από την δίωξη ναρκωτικών της Λάρισας και συνελήφθη τη στιγμή που πήγαινε να πάρει ταξί.

Το σχέδιο όπως διαπιστώθηκε είχαν καταστρώσει τρεις Αλβανοί κρατούμενοι στις φυλακές της Λάρισας οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.