​Με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα κυλήσει η εβδομάδα, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αλλαγή του καιρού από σήμερα, Δευτέρα!

Αν και η μέρα θα αρχίσει με λιακάδα, σταδιακά, στα κεντρικά και τα βόρεια, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να πέσει και χαλάζι! Η θερμοκρασία θα φτάσει το πολύ τους 34 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι βροχές θα επεκταθούν την Τρίτη, ενώ μέχρι και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος.

Αναλυτικά, σήμερα, Δευτέρα, ανά περιοχή:

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 ως 35 και τοπικά 36 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 ως 34 βαθμούς κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τη νύχτα με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν τοπικά στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία θα είναι ισχυρές. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 και από τη νύχτα στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 ως 34 και τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία ως 35 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και πιθανόν της Πελοποννήσου. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία έως τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 ως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά ως 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν των υπόλοιπων περιοχών. Άνεμοι στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τη νύχτα και από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα και από τα βόρεια, βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 ως 36 και στη Θεσσαλία πιθανόν τοπικά ως 37 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Αίθριος. Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και πρόσκαιρα ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 ως 33 βαθμούς κελσίου. Στις Κυκλάδες η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Αίθριος. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 ως 33 και τοπικά 34 βαθμούς κελσίου.

Δείτε στο βίντεο το δελτίο καιρού του Star για σήμερα!