​Κινηματογραφική ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας και ομηρία έλαβε χώρα σε υποκατάστημα τράπεζας στην λεωφόρο Κηφισίας το μεσημέρι της Τρίτης (δείτε εδώ περισσότερα).

162746.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές μπήκαν στην τράπεζα λίγο πριν κλείσει, κρατώντας σάκους και απειλώντας υπαλλήλους και πελάτες με όπλα που έμοιαζαν με αυτόματα.

162711.jpg
Αμέσως διέταξαν τους υπαλλήλους να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, πράγμα που έγινε χωρίς κανείς τους να προλάβει να πατήσει το κουμπί του συναγερμού.

162715.jpg

Στη συνέχεια οι δράστες ανάγκασαν τη διευθύντρια της τράπεζας να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και άδειασαν. Σειρά είχαν τα ταμεία και 21 θυρίδες τις οποίες άνοιξαν με τρυπάνια και απέσπασαν ό,τι είχαν μέσα. Συνολικά το ποσό που έκλεψαν οι δράστες ανέρχεται στα 60.000 ευρώ, χωρίς σε αυτό να συγκαταλέγεται η λεία από τις θυρίδες.

162713.jpg
Οι ληστές έφυγαν μετά από περίπου δύο ώρες, αφού έριξαν σε όλους τους χώρους που κινήθηκαν απολυμαντικό υγρό για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

162743.jpg
Καθώς φόραγαν μάσκες σιλικόνης, κανείς δεν είδε τα πρόσωπά τους, όμως οι αρχές θα εξετάσουν τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες της γύρω περιοχής, με την ελπίδα να συγκεντρώσουν κάποια στοιχεία, καθώς και βίντεο της τράπεζας των προηγούμενων ημερών.

162744.jpg
Πάντως, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για ένα σχέδιο πολύ καλά οργανωμένο.